Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

DOMAĆI I KONTROLIRANI PROIZVODI


OPG PROIZVODI BRENDA "PLAVI CEKER"

„Plavi ceker“, je oznaka koja garantira da je proizvod kontrolirane kvalitete i podrijetla. Grad Zagreb ovim projektom želi pomoći malim i srednjim proizvođačima iz Zagreba ali i cijele cijele Hrvatske u plasmanu njihovih proizvoda. Apel je Hrvatske poljoprivredne komore, da u vrijeme COVIDA 19 potrošaći konzumiraju domaće proizvode, proizvedene na OPG gospodarstvima u Hrvatskoj. Time će ekonomski pomoći domaćim proizvođačima, a osim toga znati će da jedu zdravu hranu stabilnog i prepoznatljivog okusa i boje, bez aditiva i sumnjivih sastojaka. Imunitet organizmu ne daje brza hrana, coca cola i hamburgeri, već domaća slanina, panceta također, s vrhnjem i lukom.
Takav obrok pozitivno hrani organizam. Svaka od tih namirnica ima svoja nezamjenjiva svojstva. A takvi su proizvodi u brendu s oznakom "plavi ceker"
.




Trenutno oznaka „Plavi ceker“ ima više kategorija proizvoda i to suhomesnati proizvodi, ulje, med, vino, sir, sokovi od jabuka i aronije ..itd. Oznaka je dodjeljena na temelju javnog poziva koji je objavio Grad Zagreb na web stranici. Grad i korisnici su sklapati ugovor o licenci na razdoblje od 3 godine, a kontrolu korištenja oznake "plavi ceker" provodi Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo grada Zagreba.



Post je objavljen 23.11.2020. u 18:01 sati.