Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Popločavanje kabine

Ja sam pješak po vokaciji. To znači da šibam pješice do prijevoza na posao, na plac, kod doktora, ma svud šibam pješice.

I onda ne mogu bit a da ne primijetim svašta zanimljivo ( mislim zanimljivo, upadne u oko oćeš - nećeš ). Naime, nekad su vozači kamiona imali kabine oblijepljene slikama Plejbojevih zečica il onih koje to tek planiraju postat pa im objavljivalo slike u ondašnjem Startu na duplerici. Pa ko god nije bio upućen u žensku fizionomiju, a bilo ga sram kupit Start na kiosku, mogo je brate mili u kabini kamiona u prolazu vidjet sve šta ga je zanimalo - abdominalni dio, međunožni i sunožni dio sa manje ili više krpica, al uglavnom bez krpica. U to doba nije bilo klimatiziranih kabina, pa se najčešće vozilo sa obligatnim ručnikom oko vrata, u potkošulji il bez nje; ko će vozit u majici a vani gori nebo i zemlja. Pa raspizdi malo i neke mjuze, nije da se čuo Bah iznutra al sviralo je svaštanešta, ovisno o glazbenom ukusu dotičnog.
Sad su druga vremena. Sve je klimatizirano, nema potrebe za otvorenim prozorima na prometalima, pa ak neki i ima neku zečicu iza leđa ne vidi se najjasnije zainteresiranom prolazniku. Nema potrebe ni za ručnikom oko vrata, šta će mu kad je u kabini temperatura ko u kištri za zamrzavanje; trebo bi mu prije šal i kapa. Al zato imaju šaljive tablice, koje stoje na vidnom mjestu u šoferšajbi, da se zna ko je za upravljačem. Pa recimo često vidim tablice na kojima piše "Sex instructor". Ajde ti reci; imat tak profitabilno zvanje a vozit kamion. Znači ako je vjerovat onom šta piše na tablici, mogo bi recimo držat i teoretsku i praktičnu nastavu neznalicama, početnicima il onim naprednima. Šta fali, utanači neki brzinski kurs; trajanje ovisi isključivo o tome jel ima posla s neznalicama, početnicima il naprednima. Tome je sve prilagođeno. I lakše mu je to neg sjedit za volanom i pičit od nemila do nedraga, vamotamo, i spavat u kabini i jest suvo par dana u tjednu.
Pa onda recimo vidjela sam i tablicu s natpisom "Zvijer za volanom". To me pomalo i plaši. Šta to uopće treba značit ? Da vozi ko da je ukro kamion, znate ono - ulazi u krivine sa stodevetnajst na sat ? Da je dlakav ? Da ima nokte na nogama ko suri orao ? Kak znat šta hoće on s tom tablicom ?
Čak sam vidjela i jednu s natpisom "Nisam ginekolog al mogu pogledat". Dobro, to sam viđala i na majicama. To mu ga dođe valjda ak ti treba brzinski papa test il pregled, mahneš rukom, majstor stane i brzinski obavi to šta ti već treba ( mislim, jasno piše da nije stručan al jebiga ak je hića pa se ne stigneš naručit kod specijaliste, šta ćeš - daj šta daš ). Pretpostavljam da porode ne obavljaju, to traje satima pa ne bi stigo na utovar il istovar.

Uglavnom, nekak mi se čini da je bilo i bezbolnije i sigurnije dok su se borili sa selotejpom da polijepe sve te zečice. S ovim tablicama ne znaš na čemu si i šta uopće možeš očekivat da će izać iz kabine kad konačno stane.

( e na fotki je prava ženska registracijska pločica, takozvana viša matematika, by MyCity )




Post je objavljen 11.11.2020. u 21:49 sati.