Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

primitivizam

dakle, rič primitivan se upotrebljava za nešto šta bi se tilo omalovažit tj. okarakterizirat kao nešto 'nedostojno civilizacijskog napretka', e, ali, jo šta mi je trago upotrijebit ovi suprostavljeni veznik 'ali', ka šta je svima poznato suprotnosti se privlače, jer da nije tako svi bi bili pederi, ma kako god to netko nazivao civilizacijskim dosegom, da nije tako civilizacija bi odavno izumrla. međutim, neovisno o civilizacijskim dosezima neke stvari su ostale nepromjenjene, jer da nije tako civilizacija bi odavno izumrla, ako izurmemo primitivni oblik ljudske intimne prisnosti i povezanosti druge najvažnije stvari na svitu, da nekažen sex, prva nasušna potreba ljudi je hrana. pa kao što je to jednom prilikom igor mandić reka u nekoj emisiji o pripremi hrane da je hrana pripremljana na žaru primitivna u odnosu na sve one u sljedovima, ali da je kao takva i dalje prisutna na našim jelovnicima. e sad, ja neznan jel to on reka sa zgražanjem il sa divljenjem jer kod njega se nikad nezna kad se zajebaje a kad misli ozbilno, al kako bilo istina je da je hrana pripremljena na žaru, u odnosu na seljedove, primitivna.

međutim ako uđemo u povijest pripremanja hrane onda moremo zaključit da do pojave vatre nije ni bilo nekog pripremanja hrane, a to je jedno stoiljada godina unazad, jer se jela sirova. otkričen vatre čoviku su se proširili vidici i nije više čupa sirovi paprčak u mraku nego se sitija da ga more i ispeć, ili se to, kao i sva velika otkrića dogodilo slučajno isto ka šta je otkrija i začine u hrani, jerbo kad je izmislija glinene posude i zaključija da i može koristit za pripremu hrane zaključija je da mu na janjetini lešo nešto fali pa je počeja dodavat kapulu, uto vrime medvjeđi luk, petrusimul, uto vrime celer, pomu, uto virime paradajz kako bi poboljša okus hrani koja nije dolazila direktno sa vatre, poslin je smislija i juhu od kostiju od čega i dolazi uzrečica da se kod hrane ništa ne baca, tek je poslin, tisućama godina unaprijed te otpatke đuro gavrilović pretvorija u paštete.

al, džmo se mi primitivizma. ka šta je evidentno u čovjekovoj evoluciji neke stvari ostaju zapisane u dnk i kao takve bivaju jezgra ljudskih navika i ponašanja koja se prenose generacijama koroz eone pa je stoga i priprema hrane na žaru ostala jedna od onih primitivnih navika koja spaja ljude. recimo. kad ste sami išli jist janjetinu u perlice? nikad! mislim, ovo nikad se odnosi na to šta niko neće da vas zove, a ne na to da nemate novaca. ili, kad se sprema pečeno? kad imaju doć gosti! da nema gostiju svi bi jili jaja utvrdo sa zeljem. ili recimo ako ste pratili večeru za pet onda ste mogli primjetit da su svi sa zaprepaštenjem čitali menije i tražili di je meso, osim oni vegetarijanaca koji su se zamalo poklali šta in je zelje servirano sirovo umisto kuhano, pa sa vi recite šta je od toga primitivizam.

u svako slučaju, ma šta god vi mislili o tome šefika i ja smo se ovi vikend odali primitivnim nagonima kao šta se to može zaključiti iz slike jedan. slika jedan:



iz slike dva se da zaključit da smo konzumirali najprimitivniji oblik života na zemlji poslin ameba i ubili se. slika dva:

sliku tri van neću pokazat, al virujte mi na rič prilično je primitivna. drva u prvom planu služe za realizaciju plana broj dva.

Post je objavljen 10.11.2020. u 16:26 sati.