Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/neukrotivacarolija

Marketing

Mini zavjet

Jeste li ikada imali neki zavjet? Onak ne mora nužno biti vjerski iako ljudi najčešće zavjet povezuju s vjerom.
Meni to nije nužno poveznica, osobno mi je zavjet više kao neko obećanje dano sebi kojeg se onda držim ko pijan plota pa mi olakšava radnju koju sam se mini zavjetovala.
Mini je zato što je lakše izvediv, bolje se možeš sam sa sobom dogovoriti i jednostavnije ga ispuniš, a sretan si zbog toga, ispunio si nešto što si sebi obećao i htio za sebe učiniti.
Naravno potrebna je ustrajnost u tome i svakome tko nije spreman biti uporan i tvrdoglav može u samoj ideji i začetku svog zavjeta biti skeptičan i sklon odustajanju.
Ja nisam tip koji lako odustaje i u svakom slučaju nastojim sve svoje ideje realizirati, pokušavam motivirat ljude koji ponekad budu u sumnji, ali samo kao mali poticaj, ništa više od toga.
Sve druge radnje predstavljaju forsiranje i pasivnu agresiju prema nekome tko nije spreman za sebe doprinjeti.
Jeste li vi tip koji izvršava vlastito obećanje ili vam je sasvim svejedno?!
Moj neki mini zavjet koji se u konačnici pokazao i kao koristan za osobni napredak, nastao je u proljeće 2020. za vrijeme lockdowna (prava hrvatska riječ) kada smo bili po cijele dane domeka s online poslovima, školama i kojekakvim osobnim demonima.
Bilo je 21.4.2020. točnije kada sam krenula s trbušnjacima i planckovima u nekom strahu od pretjeranog raskvašavanja. I eto, ostalo je do danas.
Jutros u 5:45 dizanje i ajmo 5 minuta trbušnjaka, malo manje planckova. Odmah mi je lakše kročiti u novi dan i vidjeti svijet drugačijim očima.
Krenite s nečim, bilo čime…nije bitan niti zavjet, niti savjet, samo da se kreće kuda god.
A možda me nemojte poslušati jer ja sam ovako i onako samo i stalno u 5. brzini u pripremama za triatlon (ne hvalim se nego se motiviram jer odricanje nije niti jednostavno niti lako, ali se isplati, uvijek se na kraju isplati).
Ostajte mi dobro, zdravo, vedro i veselo…


Post je objavljen 09.11.2020. u 15:48 sati.