Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Kud nema T-rexova...

Da bi oduzeo život ovakvoj prekrasnoj afričkoj divljoj mački trebaš iskeširat od devet do sedamnajst hiljada eura.

Pritom uopće nije bitno koliko je to smisleno ili besmisleno; bitno je da je ubiješ i onda ne znam na koji način dovučeš il cijelu lešinu il samo kožu u svoj podrumac i diviš se kak si frajer, neviđen od postanka svijeta. Jer imaš sedamnajst hiljada eura za ubit nedužnu životinju i puvat se pred sličnima sebi da si bio na lovnom safariju i puškaro po Africi.
S druge strane, strašni lovac Luka dužan je trinajst miliona kuna kojekakvih dadžbina za koje se čeka zastara. Osim šta sjajno barata puškom, lovac Luka je i spretan sa financijama, i na svim je fotkama široko nasmijan. Jebe se njemu šta Bugarska mora nema. Pare su po ko zna kojim računima, negdje na Kajmanskim otocima il ko zna gdje, a on će malo progutat sram ( ako ga uopće ima ) i kad se malo prizaboravi šta se sve dešavalo uflokiće se već negdje. Pa svakom se može desit da skiksa, jel tako. Doista neko skiksa sa milionima, a neko sa računom od pedeset jednu kunu, ko naprimjer ja.
Preskočila jedan mjesec platit vodu, negdje tamo u svibnju, svi su ostali računi uredno plaćeni osim tog jednog, kad - eto meni opomene na iznos od pedeset jedne kune i trideset jednu lipu. Da ako dugovanje ustanovljeno uvidom u moju financijsku karticu ne platim kroz petnajst dana biću isključena iz vodovodnog sustava, s time šta trošak isključenja i blindiranja isto moram platit. Pa onda moram podnosit pisani zahtjev da me se ponovo uključi u vodovodni sustav i opet platit troškove priključenja. ZA PEDESET JEDNU KUNU I TRIDESET JEDNU LIPU. Nebitno je šta su svi ostali računi plaćeni. Mene jebu za pedeset jednu kunu; ako dug strašnog lovca od trinajst miliona podijelite sa pedeset jednom kunom ispada da je to džabalesku voda za dvadeset jednu hiljadu dvjestočetrdesetjednu godinu. Pa jebote tad još nije bilo ni cijevi ni pipa, tiranosauri su hodali zemljom ( valjda, prebijesna sam da sad idem guglat kad su bauljali i zašto ) a tuškabine su bile pod slapovima, kome je trebalo.

Prvo mi je došlo da idem zvat pa se svađat i natezat s tamo nekim, a onda sam bez počinjenog verbalnog delikta naprosto platila svoje silno dugovanje da ne moram plaćat prvo iskapčanje pa prikapčanje u vodovodni sustav.
I jedino mi je žao šta nema tiranosaura, samo da vidim bil strašnom lovcu palo na pamet i njega ubit pa nabit u podrum. Dobro, prvo bi moro malo proširivat jer je T-rex mogo narast do šest metara i imat nekih četrnajst tona. Treba tu skalameriju nagurat u podrum kraj sveg ostalog andrmolja.

( photo by - pročitajte šta piše, ne da mi se prepisivat )




Post je objavljen 07.11.2020. u 22:00 sati.