Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/morskamorska

Marketing

Sedma sila



Foto: otočka

Ima li išta dobroga u svijetu? Događa li igdje dobrota? Ima li dobrih ljudi? Dobrih djela? Ili je dobrota amputirana sa zemaljske kugle?

Postoje objektivne nedaće. Ne treba zatvarat oči pred njima. Ali sedma sila nas doslovno guši s crnilom. Zar nisu svjesni koliki je njihov utjecaj na kreiranje ljudske svijesti? Ubojstva, krađe, silovanja, zlostavljanja, nesreće, bolesti, trećerazredne face koje to nisu čak ni vlastitoj mami. Šta opakije, to čitanost veća. Šta naslov bombastičniji, to više klikova.

Gdje se izgubio profesionalni poriv stranice punit dobrim ljudima? Dobrim djelima. Humanim projektima. Akcijama i aktivnostima u kojima nebrojeni pomažu. I rade jer im je to u krvotoku. Tihi i samozatajni ljudi koji posvećuju život drugima. Daju sebe i od sebe. Čineći ovaj svijet boljim mjestom za življenje. Ima ih u svakom kutku zemlje. Gdje se pogubila psihologija mase pogurana pozitivnim primjerima iz naših okruženja? Zar je zaista postalo sramota bit dobar i častan. Zar je novinarstvo postalo samo jednosmjerno? Pustit crnilo i ići po novo.

Gledam nebo. Ljuti se. Kaže, ovaj oblak je premalen u odnosu na čistoću i bistrinu mog plavetnila. Moje iskonske suštine. Nemoj da ti se loš dan pretvori u loš život. Zazivam svjetlo u ljudskim umovima. Jer um je mjesto gdje sve započinje. I završava.


Post je objavljen 04.11.2020. u 14:33 sati.