Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teutinaljubav

Marketing

PBZ, pohvala za korektnost

Čudan smo mi svijet. Lako ćemo se baciti drvljem i kamenjem ako mislimo da nam se učinila kakva nepravda. Sve će društvene mreže brujati. No puno je rjeđe čuti da netko pohvali korektan odnos. Upravo zbog toga i pišem ovaj tekst.

Izuzetno brinem o svom računu. Ako imam koju kunu viška u džepu, tada odem i stavim na tekući. Sa svojih 2300kn mirovine ne sjećam se kada sam zadnji puta bio u minusu.

Desilo se tako prošli mjesec da mi se našlo u ruci 500kn. Ajme ljudi moji koja je to novčanica, imate ju šta gledati i uživati u pogledu. I tako ja lijepo odoh do svog bankomata uplatiti na svoj račun tu ogromnu novčanicu. Utipkam ja "uplata" i gledam kuda ubaciti novčanicu. Pa nije mi prvi puta da to radim, doduše je prvi puta na našem bankomatu, u Japanu smo to često radili i valjda sve znam. I tako ja lijepo zaključim da ju valjda treba ubaciti u onaj slot gdje izlazi novaci iz bankomata. Stavim ja svojih 500kn i oni nestadoše u bankomatu u tren oka. Čekam ja šta dalje a on samo kljuca da ubacim novčanicu. Kako to sada? Mojih 500kn više nema a on traži da ubacim! I lijepo ja pritisnem prekid operacije, a ono ništa, od mojih 500 ni traga. Progutao bankomat. Noge su mi se smrzle. A kao za inat poslovnica radi tek popodne a sada je jutro.

Nazovem odmah službu za korisnike i službenik mi lijepo kaže da nema problema jer sve snima nadzorna kamera. Odoh i u poslovnicu popodne čim su otvorili i lijepo objasnim situaciju. Uložili smo prigovor na bankomat i vjerovao sam da će sve biti u redu. Mislila je to i službenica s kojom sam radio.

Prije tri dana stiže odgovor iz Zagreba: Pregledom bankomata ustanovljeno je da nema viška novca i da je bankomat ispravan, pa ne možemo udovoljiti vašem zahtjevu! Za žalbe i prigovore obrtite se FINA-i, NB-u i tralala ... Smrzle su mi se noge.
Isti tren sam ponovo otišao u svoju poslovnicu i podnesli smo prigovor na rješenje.

I evo nakon samo dva dana zove me službenica PBZ-a i kaže: Iako na bankomatu nismo pronašli grešku ni višak novca, izlazimo vam u susret kao korektnom abonentu i uplatili smo novac na vaš račun!!!
Kako mi je lijep današnji dan.
Pouka za kraju: Pazite kuda ubacujete vaš novac.



Post je objavljen 04.11.2020. u 10:24 sati.