Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sakurra

Marketing

Kako se ja brinem o svojoj "bebici" iliti laptopu

Kako zaštiti svoje računalo? To mi je jako bitno. Vjerujem da je i vama, zar ne? Jednom davno imala sam free verziju antivirusa s kojim ne samo da nisam zaštitila računalo nego sam ga totalno dokrajčila pa morala kupiti novi.

Od tada uredno plaćam Avast premium jer mi je to najefikasniji antivirusni program koji spada i među najskuplje, košta 70 eura na godinu dana. Nema veze, radije ću platiti više ali bar sam sigurna u zaštitu mog laptopa. Naravno, ima i jeftinijih antivirusa ali ja sam nekako navikla baš na Avast i s njime nikad nisam imala nikakvih problema. Moj skromni savjet...nikada nemojte štedjeti na antivirusu, zaboravite na free opcije!



Ako već pišem o zaštiti kompa, isplati se skinuti CCleaner ili neki sličan program koji će dosta toga očistiti s kompa. Eeee, ovdje se već isplati skinuti besplatna verzija pogotovo ako imate dobar antivirus i ako radite na windowsima 10 koji su dovoljno napredni pa sami automatski defragmentiraju (optimiziraju) vaše diskove što je vrlo važno, uz ostale prednosti.



A što se tiče čuvanje mojih slika i videa. Nema više besplatnih verzija kao prije ali to već znate. Ja koristim Flickr koji je nekad bio besplatan ali toga više nema... odnosno, ima ali samo do 1000 slika što je za mene, vjerujem i za ostale, premalo.



Dakle, i Flicker godišnje plaćam cca 50 eura ali bar mogu biti sigurna što se tiče slika i videa. Naravno, mogla bih to učiniti i na drugi način tj. spremiti slike i videa na USB stick ali nekako sam sigurnija u Flickr. Naravno, nije mi baš drago platiti cca 110 eura jer to nisu mali novci, pogotovo sada pred Božić ali eto, što se mora nije teško. Tako bar kažu pametni ljudi.

Ovom prigodom moram pohvaliti blog.hr jer kao što znate kad želimo objaviti neku sliku ili animaciju, ne moramo je više hostati već je samo prenesemo s našeg kompa. Svaka im čast! Ovdje bih vas mogla savjetovati kako centrirati u postu sliku ili kako dobiti link slike i animacije za marginu ali to ću drugi put ako budete željeli.

Post je objavljen 03.11.2020. u 21:55 sati.