Šetnjica do vrha Pećnik (641 m) na Učki kojeg su mnogi vidjeli vozeći se prema tunelu Učka, a najlakši je prilaz baš sa parkinga ispred tunela sa riječke strane. Nije neka visina ali je lijep vidikovac prema Kvarneru i kod boljih vidika vidi se i dalje.
Ušće potoka Banjina u mjestu Ika.
Korito potoka iznad mjesta Dobreć. Kad nema vode može se skroz iz Ike doći po kanjonu potoka Banjina do slapa Rečina i dalje, ali uz dobru obuću potrebno je i penjačko iskustvo jer ima teže savladivih kaskada.
Nakon prolaska ispod ceste pred ulazom u tunel Učka u početku je šira staza prema Pećniku a ovdje je bio doslovce listopad jer je lišće padalo po meni i staza se ne vidi od lišća.
Poslije se treba popeti po strmoj i uskoj stazici a kod ovog medvjeda sam skoro op'o. (OPO je kratica za 'Opatijska planinarska obilaznica' a Pećnik je 14. kontrol. točka te obilaznice).
Vrh Pećnik, a desno se vidi Budišinov vrh visok 948 m..
Nije bila neka vidljivost, vrh Učke je bio u oblacima, ali donekle se vidjelo prema moru. Pogled sa vrha na Iku a vidi se i kanjon potoka Banjine.
Pogled malo lijevo na mjesto Ičići sa marinom, a i odatle se može ići na vrhove Učke i Ćićarije.
Ni Veprinac na brdu iznad ceste za Učku ne izgleda daleko. Od Veprinca sam jednom išao na vrhove Ćićarije Zvončev vrh i Brložnik, a i pješice po cesti do Poklona.
Pogled na vrh Pećnik iz Dobreća. Lijevo se vidi stijena sa pećinom po kojoj se i zove Pećnik.
Fotke koje se bolje vide nakon dva klika. Listopadna staza za Pećnik i pogled sa vrha na Iku i kanjon Banine.
Jedna mala križaljčica bez crnih polja sa jednim pojmom bez opisa.
Vodoravno:
1. Mjesto u općini Matulji (granični prijelaz).
2. Prema starijim teorijama ispunjava sav prostor.
3. Poznata plaža na otoku Pagu.
4. Stariji tal. pjevač, Benedetto Arico (album Buena Notte).
5. Ime arap. porijekla ( turski glumac ilder, poznat iz sapunica)).
6. Grobna jama.
Uspravno:
1. Obrtnik koji se bavi rezbarstvom, graver.
2. Livada, tratina.
3. ?
4. Mali prostor između žila lista (botanički).
I malo anagrama u kojima se kriju četiri vrha na Učki i dva na Ćićariji (nije obavezno sve obići).
JAKOV, KLIPAN, SILINA, SILOS, ŠKOVACI, UPREN.
Za objed nakon šetnjice juha od povrća i gljiva sa dosta maslin. ulja i bez onih aditiva.