Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nissnisa

Marketing

Bunari Rajčice

Guglanjem ovog fenomena naići ćete na jedan od naslova; Uljepšat će vam i najtmurniji dan. Iako je dan bio sve osim tmuran, sam naslov za sve ljubitelje prirode je i više nego pogođen.
Put vodi kroz selo Matasi, Donji, pa Gornji, kroz šumski put i u pravom smislu riječi pustopoljinom dalmatinskog krša. Obavijeni tišinom, tek još jednim parom na prašnjavom putu, sa istim ciljem.
Mještani nas upućuju na par kilometara makadamskog puta, ali isplatilo se

520

Ovo mi je jedna od onih situacija što mi je žao što nemam dron ili neki aviončić, pa se moram poslužiti tuđom fotografijom, čisto da dočaram kako to nekako izgleda
520
(Fotografija by Mario Španjić)

Bunari na Rajčici, jedan od najljepših prirodnih fenomena Kliške zagore, nedovoljno je poznat javnosti kako zbog svoje nedostupnosti tako i zbog mističnosti i činjenice kako nisu dovoljno istraženi
Jako malo se zna o bunarima Rajčice, legenda kaže kako su bunari bili tu i prije dolaska Rimljana, te da nikada nisu presušili. Kako god bilo bunari su tu, intrigrantni su i potrebno je temeljito istražiti cijelu povijest i priču oko bunara. No ovo vrelo života u jednom od najsušnijih dijelova Dalmatinske zagore, svakako ima svoju priču koju treba zaštititi, očuvati i ispričati.

Copy/Paste sa Dalmatinskog portala- da vam ja sada ne bajam priče, kad je već ispričano ono što se zna zubo

A ovako to izgleda iz mog kuta gledanja:
520

520

520

520

520

520

520

520

520

520

520

(Mislim imam ja još tih fotografija, ali bilo bi previše i za mene :) )



Post je objavljen 24.10.2020. u 08:25 sati.