Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paterluka

Marketing


- Od matere dida Duje i baba Marica a od oca dida Ante i baba Marta. Dida Ante je oni cinkaros od jucer. Kad san se rodija zivili smo prve 3 godine s njima. Bija je partizan za vrime rata i prica mi je prica stotine kako su isli na bunkere s jednon bombon u ruci, kako bi bajuneton kopali po ledu za komad starog kruva. S njime san jako bija vezan. Zivili su na Gripe u kuci od svega. Malo betona, malo cigle, malo drva, malo papundeka. Dogradjivalo se kako se moglo. Radija je vino u polju a isprid kuce su se igrale balote. Kad se priselija u neboder jer je mora kucu dat da se prosiri staracki dom poceja je kopnit. Ja san mu bija bog. Najstriji muski unuk. Zensku unucad i sve od svojih ceri nije zazira dva posto. Ja san nosija prezime a svi drugi su se mogli slikat. Samo meni je dava cokoladu ili neku kintu. Medjutin ja san to mora dilit sa sestron. Isa bi kod njega i nas dva bi igrali na karte. Briskula sa tri karte samo. Nije zna duplu. Posli bi mi uvalija crvenog konja i reka da ne govorin nikome. Ali starci su me naucili da je najvaznije nikad lagat pa san uvik reka i mora podilit. Nije mi onda bilo drago ali san naucija lekciju. Dida bi nas zna odvest na selo u Ogorje. Tamo se pekla pecenica na spaheru i jaha se magarac. To mi je bija ka space shuttle danas. … (Dino Rađa)
Zaboravija san napisat da je dida Ante pusija 3 kutije Drine i Zete bez filtera a umra je u 90oj godini. I to je ima gangrenu na nozi pa su mu je tili otkidat. Ja i moja noga skupa idemo u grob reka je. (Dino Rađa)
- Ehe Dino lipo, lipo... lipo je nase Ogorje. Aj obnovi kuću od dida u Ogorju. Oja, noja, oooj! Od srca p. Luka Rađa
- Dida Antu koje smo zvali Zorinčić znam i ja vrlo dobro, visok, jak čovik isto kao i Dinov otac, stric Ćoni i stric Ivica koji je rano preminuo, svi su bili izrazito visoki i pošteni pravi ljudi. (Ivan Biuk)

Post je objavljen 11.10.2020. u 07:30 sati.