Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/inspirationsart

Marketing

Ostaviti tragove

Čovjek oduvijek voli ostavljati tragove svog postojanja, tragove onog što voli i čime se bavi. Znanstvenici su se bavili pismima i slikopismima u pećinama, na kamenju koja su ostajala do naših dana. Mi se danas trudimo ostaviti tragove na papiru, ali više na instagramima, fb....zapravo društvenim mrežama, prije knjigama i nekim tiskovinama, ali rijetko želimo ostaviti dublji trag u nečijem srcu i doista biti spremni pomoći kad je pomoć potrebna.
Ostaviti trag obvezuje kao i kod pisanja knjige potrebno ju je završiti, a kod prijateljstva bilo bi dobro izvršiti.
Nikola Tesla je ostavio trag u cijelom čovječanstvu i doista možemo mu biti zahvalni za sve one izume. Oni koji su se udubili u znanost ostavljaju tragove dajući tu povratnu informaciju cijelom čovječanstvu. Naše je hoćemo li primiti te tragove ili ne.
Bog traži da budemo u njemu i on u nama kroz sve što prolazimo i na taj način ostavljamo trag soli i svjetla u ovom svijetu. Ne može se sakriti plamićak u dubokoj noći. U mom životu postoje ljudi koji su ostavili tragove i lijepe primjere kako su živjeli. Postoje i oni drugačiji, kako nikad ne bih voljela živjeti. Postoje i oni za koje ne znaš gdje bi ih smjestio a primjeri su .
Nedavno sam bila na sprovodu jedne Kristine čiji je život svima nama bio težak za gledat, a kamo li njoj za živjet. Kad izgubiš brata, pa zaručnika i pronađeš ponovo ljubav i dogodi se ljubav, i dogodi se dijete i bolest koja ju je nepovratno uzela. Njezini roditelji ostali su bez sina, bez zaručnika, bez kćeri. Gledajući je dok je prolazila sve to nosila je s osmijehom. Naravno da je plakala, naravno da joj je bilo teško, ali kad si bio s njom u društvu ona je čovjeka pored sebe vidjela. Ona je bila posebna i sve samo ne obična. Radila je kao primalja u bolnici namjestu gdje će i roditi dijete i izgubiti život. Kažu kako nije mislila na sebe, već se samo davala. Ona je ostavila dubok trag, a to se vidjelo i na sprovodu koji je bio velik. Ne znam, već dugo nisam vidjela toliki sprovod za jednu ženu. Jesam za vojnike, ali nikad za ženu koja je bila toliko posebna.

Kako ti danas ostavljaš tragove?
Samo na društvenim mrežama? Kroz svoj posao? Kroz svoje prijatelje?
Kako će te pamtiti?Post je objavljen 08.10.2020. u 06:33 sati.