Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

NEZAVIDAN POLOŽAJ POTROŠAĆA U CHF KREDITIMA!


PRAVDA PO USTAVNOM SUDU I UDRUZI FRANAK!

Pokušava li Ustavni sud spriječiti vračanje novca opljačkanim potrošaćima i dužnicima s kreditima u švicarskim francima?
Vrhovni sud, kako tvrde iz udruge Franak, pokušava učiniti sve da novac ostane bankama. Goran Aleksić iz Udruge Franak izjavio je da su Vrhovni sud RH i Visoki trgovački sud svojim nepoznavanjem prava uzrokovali konverziju i sve ovo što se nakon konverzije događa.” Ta dva suda ogovorna su za sve muke po konverziji i za nezavidan položaj potrošaća koji su ugovarali CHF kredite i vraćanja tih kredita. Sporost Vrhovnog suda i Trgovačkog suda ide u korist banaka i ide prema zastari potraživanja tako da svi oni koji nisu tužili nakon 2023. više nemaju pravo tužiti.
Banke su dužne potrošaćima zajedno sa zateznim kamatama 20 milijardi kuna” – rekao je Aleksić

Vrhovni sud RH odvacio je tvrdnje udruge Franak i objasnio da se obratio sudu Europske unije, jer mu je tumačenje prava EU bilo potrebno radi donošenja Odluke. Dodao je da zahtijev nije sastavljen na temelju pravnih shvaćanja i tumaćenja udruge Franak, te da je to glavni razlog burnih reakcija njezinih glasnogovornika. Vrhovni sud u priopćenju podsjeća da je upravo Udruga Franak dulje vrijeme zagovarala postavljanje zahtijeva sudu EU.



Post je objavljen 05.10.2020. u 23:53 sati.