Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marivall01

Marketing

Dvije "sitnice"

Sitnica prva


Prošli tjedan gledam na stoliću u dnevnom boravku novi aparat za mjerenje šečera, iglice, trakice. Tablete za šećer Siofor i za masnoću Atoris. Kaže suprug da je bio kod doktorice i da je imao visok šećer ( malo preko 10 ). Poznati su mi i aparati i tablete jer je i moja majka koristila iste. I koliko sam god puta rekla da iglica imam previše, redovno sam ih dobivala na doznaku. Pitam ga kako to da je odmah dobio i aparat i sve što ga pripada za mjerenje šećera. Dala mi doktorica, kaže on. Pokušavam ga uvjeriti da bar ne pije tablete dok se doista ne uvjeri da su mu potrebne. Odgovor poznat nisi mi ti doktor. Poslije par dana vadio je krv da bi se utvrdilo koliki mu je prosječni šećer u krvi u zadnja tri mjeseca. Stigao nalaz : 5,4. Kaže da će lijekove popiti kad ih je već dobio jer mu "škoditi ne mogu". Kako se i na lijekove na recept i na pomagala troše milijarde kuna, pretpostavljam da ovo kod mene nisu jedini aparat i tablete bespotrebno dodijeljene u Rh


Sitnica druga

Kako mi je umrla majka, trebalo je na spomenik uz tatu i brata, postaviti sliku i nešto slova i brojki. Cijena: 1.760,00 kuna. Iznos ispisan na komadu papira. Sestra traži račun. Kaže vlasnik da mu nema službenice koja izdaje račune. Sestra mu kaže da joj može dati i taj komad papira, samo neka ga potpiše i pečati. Sad je vlasnik već u problemu pa joj kaže da dođe po račun drugi dan. Da nismo inzistirali na računu 352 kune ( šestina moje mirovine ) ostala bi u njegovom džepu umjesto u državnom proračunu. Još samo moram provjeriti JIR.




Sitnice su to u odnosu na Predsjednika koji Hranj-a poziva u klub da se "ne baca hrana", ili milijuni koje skriva muž pomoćnice državnog odvjetnika, detalji istrage koji se dojavljuju a da se ni jedan dojavljivač ne otkrije ......i da ne idem u povijest. Pitam se što se još mora dogoditi, da izađemo na ulice i prisilimo ih da prestanu sa sranjima.

Post je objavljen 04.10.2020. u 07:38 sati.