Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

STRAŽAR SA FILIPINA SE TELEPORTIRAO U MEKSIKO

Ljudi koji na Filipinima čitaju ovaj blog zacijelo će se iznenaditi, ako im saopćim da sam ja u svojoj inkarnaciji iz 16. stoljeća bio šurjak španjolskog kralja Filipa II (a u narednom njegov paž), po kojem je njihova država dobila ime. Njegova sadašnja inkarnacija je glumac Matthew Rhys. (Njegova supruga Kery Russell bila mi je u toj inkarnaciji polusestra, odnosno kraljica Mary Tudor.)
Na Filipinima se u 16. stoljeću dogodio jedan nadasve neobičan paranormalni događaj, koji je opisao kanadski pisac (rođen u Vinici kod Varaždina) Božidar Damjanović Benedict, u svojoj knjizi „Paralelni svijet“.
Vojnik Gil Perez bio je na noćnoj straži ispred rezidencije guvernera Manile Don Gomeza Dasmarinasa. Pred zoru bio ga je uhvatio san. Kada se probudio, našao se u Meksiku, na sasvim drugom kraju Zemljine kugle. Bio je također na mjestu stražara, ali – ispred rezidencije španjolskog potkralja. Dežurni oficir koji je nadzirao smjenu straže bio je zbunjen stražarem, koji je nosio različitu uniformu, i bio naoružan različitom vrstom muškete (puška iz 16. stoljeća). Naredio je drugim stražarima da ga uhapse, a pošto je potkralj osobno želio da ga sasluša, bio je odveden k njemu.
Objasnio je da su ga u Manili probudili u ponoć i ostavili na straži, pred dvorcem guvernera. Na dvoru je vladalo uzbuđenje, jer je sa Molučkih otoka stigla vijest, o atentatu, odnosno ubojstvu guvernera Don Gomeza Des Marinasa. Pred zoru je bio zadrijemao, a kada se probudio - stajao je na glavnom trgu u Meksiku. Potkralj Luis de Velasco nije povjerovao u njegovu nevjerojatnu priču, te je naredio da ga strpaju u zatvor. Gil Perez je proveo puna dva mjeseca u mjestu Santo Domingo na Karibima. Za to je vrijeme bio još dva puta saslušavan pred posebnom komisijom, ispitivali su ga liječnici, pa čak i inkvizicija. Nisu nikako bili u stanju prihvatiti njegovu bizarnu priču, pa su jednostavno zaključili da je riječ o lažljivcu, željnom samoisticanja.
Dakle, potom je, nakon dva mjeseca konačno pristao u Acapulcu prvi brod iz Manile, a putnici su ispripovijedali vijest o ubojstvu tamošnjeg guvernera. Posebni kurir je došao u palaču potkralja, sa diplomatskom poštom i drugim službenim spisima. Kad je čuo od njega vijest, potkralj se sjetio uhapšenog vojnika i njegovih tvrdnji, o ubojstvu guvernera. Odmah je Perez bio doveden u Meksiko. Kurir ga je prepoznao, te je rekao da je iznenada nestao prije dva mjeseca. Potkralj je bio posve zbunjen ovom potvrdom istinitosti Perezovih navoda. Vojnik Perez vratio se istim brodom u rodni grad na Filipinima, međutim, nitko do današnjeg dana nije razjasnio njegov misteriozni „prelazak“ sa jednog kraja Zemljine kugle na drugi.
Kako navodi Benedict, „ostali su sačuvani originalni spisi i zapisnici iz tog vremena, koji nedvojbeno svjedoče o čudnom događaju“.


Post je objavljen 01.10.2020. u 16:28 sati.