Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/konobarica123

Marketing

Muda, žene, štrikovi

Posvećeno jednoj superženi koju su krivo izdefinirali.

Da jedno stavimo na čisto. Nismo mi žene željele bit muškarci kad nam se zavrtilo da bi htjele biti ravnopravne. Željele smo biti ono što jesmo - ŽENE. A to bi samo značilo biti vrednovane i poštovane kao bića.
Ja kad se bilo kome požalim da mi ide na živce kako moj zakoniti stavlja rublje na štrik, u 97% slučajeva dobijem odgovor: "Šuti, dobro da ti uopće stavlja veš sušit!" Jer šta? Ja sam po rođenju stekla umješnost pranja, sušenja i peglanja rublja za sebe i obitelj? Jer to je automatski određeno činjenicom da mi se u međunožju ne klati ništa. Iako to što se klati u međunožju, i simbol je sve čvrstine i karaktera ovog svijeta, toliko je u stvari krhko i osjetljivo da bi se trebalo spominjati jedino i samo u kontekstu reproduktivnih funkcija. Pa kad bi ga i u kontekstu (organa koji je vrlo bitan kod reprodukcije i produženja ljudske vrste) tih funkcija usporedili s onim organima suprotnog spola – opet bi bio, da se izrazim jednim divnim opisom, drugotan.
Razmislite sekundu. Promislite samo koju funkciju vrše te dvije opjevane klatilice. Jeste? Super. Sad promislite koju funkciju vrše reproduktivni ženski organi. I sad to stavite sve u kontekst recimo, jedne trudnoće. Got the picture? Pet do sedam sekundi funkcije klatilica naspram devet do dvanaest mjeseci funkcije ženinih fiksnih dijelova.
Pa i to smo, kao i činjenicu da je štrik samo naš prešutno prihvatile.
Muda su čvrsta!
Štrik je naš!
Okej dečki.
Zadržite si mit o mudima. Zadržite si pravo da nemate pojma o štriku. Uzmite si i pravo da, ako se rastavite od žene i odete od djece, mjesečnim uplatama zakonom određenih iznosa završi vaša obaveza prema toj djeci, jer ONA će ih vozati po aktivnositima, liječnicima, kuhati im svaki dan, pregledavati problematičnu aknu u pubertetu, boriti se s njima u tempu svakodnevice i utiskivati im poljubac prije spavanja dok god joj budu dozvoljavali. Ponesite svu slavu svijeta kad se radi o sportu, jer vaši treninzi, ulaganje, muka, trud, znoj (poglavito kad se oko klatilica skupi) neusporedivo više vrijede. Sve nek to ostane. Vama.
Ženi dajte samo jedno: poštovanje.

Ne zato što je žena. Već što je biće.
Što ju ne definira kome pripada. Već koliko se u svojoj ulozi ostvarila i u sebe na tom putu, prepunom muda i štrikova, uložila.


Post je objavljen 28.09.2020. u 12:31 sati.