Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PRIJAVA ZA KREIRANJE BAZE PROJEKATA


PRIJAVE SU OTVORENE DO 30. RUJNA

Prema informacijama sa stranice Ministarstva poljoprivrede, ministarstvo je započelo proces izrade strateških dokumenata koji će biti osnova za financiranje projekata i programa u sektorima iz svog djelokruga.
U završnoj fazi izrade su nacionalne strategije razvoja poljoprivrede i akvakulture. Za slijedeće programsko razdoblje priprema se Strateški plan za provedbu Zajedničke poljoprivredne politike, te Operativni program za provedbu Zajedničke ribarstvene politike.
S ciljem što kvalitetnije pripreme programskih dokumenata, strategija i planova, te mogućnosti planiranja konkretnih mjera koje će u narednom periodu imati mogućnost prijave za financirane iz EU fondova i to u Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj, Europski fond za jamstva u poljoprivredi, Europski fond za pomorstvo i ribarstvo, Mehanizam za oporavak i otpornost itd. i nacionalnog proračuna.
Popunjavanjem upitnika koji je na linku stvara se baze projekata.


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScvEuEc1hZAtKgL3dX3ba3j_R0M--oCqXIpDWvPKMiPR0cx_w/viewform


Prijave projekata za kreiranje baze projekta za financiranje iz EU fondova otvorene su do 30. rujna 2020. godine i dostavljaju se putem gornjeg Google obrasca. Od početka rujna prijavljeno je više od 600 projekata ukupne vrijednosti 1,15 milijardi kuna.
Više od polovine projekata je već u nekoj fazi pripremljenosti za realizaciju, od kojih 130 projekata ima ishodovane akte o pravima gradnje i druge potrebne dozvole, a 105 projekata ima izrađenu projektno-tehničku dokumentaciju. Također, gotovo dvije trećine projekata se odnosi na sektor poljoprivrede i ruralnog razvoja, u najvećoj mjeri s ciljem obnove ruralnog gospodarstva i unapređenja uvjeta života u ruralnim područjima.



Post je objavljen 23.09.2020. u 10:25 sati.