Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

IZREALIZOVANE SU NEKE ZAMISLI


Ako se vratimo par godina u nazad, pre otprilike tri-četiri godine, pričalo se o tadašnjoj zamisli Dajane Diverno da objavi što više svojih dela koji pripadaju književnostima različitih država. Pa tako imamo: američku, englesku, italijansku, francusku, špansko-meksičku, mađarsku, rusku, nemačku književnost, a od skora su joj dela prevođena i na portugalski, norveški i turski jezik.
Očito da je na neki način nešto od svojih zamisli i izrealizovala, makar kroz 40 scenarija ''The first anthology'' i ''The second anthology''.
Kada je opet reč o antologijama koje su, ko zamisao, nastale krajem zime 2019 godine, tada je spisak njenih dela bio znatno drugačiji.Spisak u objavljenim delima je izmenjen s crtanim filmovima, i nekim drugim scenarijima koji su pisani na osnovu rukopisa. Sve skupa sigurno je 11 scenarija zamenjeno među prvobitno postavljenim.
Takođe, sada pošto imamo dve antologije scenarija pred nama, a scenarije svakako treba prezentirati, tokom jeseni 2020 ćemo predstaviti sve scenarije koji su objavljeni, kao i sve vesti koje budu pratile tu temu.
Uglavnom, nadamo se da će uskoro i biti više reči o svim prevodima na kojima se radilo, a do sada je preko 110 prevedenih književnih dela.

Post je objavljen 20.09.2020. u 22:42 sati.