Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Visokomodni vrisak

Volim tu i tamo popratit visoke modne izričaje; ono, bit upućena šta fensišmensi kuće turbovisoke mode preporučuju za obuć u nadolazećoj sezoni. E pa Gucci je odlučio dotuć muški rod, barem ako je vjerovat kolekciji koju su pistom pronosali manekeni za masne pare.

Za početak samo da nadodam da nas autor kolekcije, citiram - poziva da preispitamo karakteristike muškosti kroz alegorijsko putovanje odjećom koja nas vraća u djetinjstvo. Ja ne znam gdje je on odrasto, al mislim da ga je il mater stalno tukla dok je bio dijete, il ga je otac tuko pa je njemu u inat odlučio muškarce oblačit ko da kopa po kutijama u Karitasu, i to po kutijama sa ženskom robom. Šta ću preispitivat karakteristike muškosti u frajeru koji stane pred mene u šosu na volane? Šta da ga pitam, jel njegov ormar s robom zalokotan pa nije imo druge opcije nego obuć mamin kostim jebote?
Al ima nešta dobro u svemu tome. Ako je vaš ispaćeni životni supatnik krhkije građe, možda možete nosit iste kostime i oprave. Ako ima recimo stodvadeset kila, onda od šosa možete sašit kostim kad ga on više ne bude htio nosit. Taške isto možete nosit obadvoje, naguzite ga da kupi one koje se i vama sviđaju; jedino je problem šta nama u taškama treba ugrađeno svjetlo ko u frižideru da nađemo recimo ključeve u silesiji tableta za bolove, papirnatih maramica, rezervnih uložaka il tampona, sjajila za usta, prosutih bombona il banane, koja je sastavni dio folklora u mojoj torbi, zbog kalija kojeg nastojim držat pod kontrolom. Dobro, cipele il sandale nemrete nosit iste jer sumnjam da nosite broj četrdesettri, al možete recimo barem sandale kasnije imat za po bašči i košnju trave ak nema baš jako veliko stopalo.
Veselio bi me recimo i pogled na vaterpolo reprezentaciju u ovakvim kostimima, zamislite kak bi dečke iznašali ti volani; ona široka ramena, uski bokovi pa nagli pad šosa u volanskom smjeru prema jakim nogama. Jedino bi možda koštali malo više, jer treba više materijala za te kostime, ovo je šivano za puno sitnije manekene. Svi su vaterpolisti oko dva metra visine, jel znate vi kolko tu treba štofa samo za jebene volane?
A političare bi definitivno obukla u ove kostime sa kratkim hlačicama, ima se i vesta ispod sakoića i bijela košulja koja paše uz bijele sokne pa ima jedan profinjen izgled. Pod uvjetom da nemaju varikozne vene, malo je gadno gledat noge sa proširenim venama. I morali bi brijat noge, tu nema rasprave; pa nećeš mi dočekat recimo nekog stranog precjednika neobrijanih nogu a imaš sandale na nogama i kratke hlače od odijela. Znači depilacija na najjače, možda čak otvorit tvornicu koja bi radila samo depilacijske kreme za potrebe muškaraca koji prate visoku modu.
O cijenama nećemo puno; jedan muški Gucci sako ide od pet do jedanajst hiljada kuna, znači kostim bi mogo koštat dvadesetak hiljada, ovaj sa volanima i tridesetak zbog tri metra štofa utrošenog za volane.

Znate šta ću vam reć? Korona je mala maca za modnu kuću Gucci. Jer njeni kreatori, citiram - stavljaju naglasak na potencijalnu bezgraničnost muškosti, a ne na njezine čvrsto izgrađene granice. Pa satraće nam muškarce naskroz.

( eto fotki pa se uvjerite )






Post je objavljen 20.09.2020. u 20:45 sati.