Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mcind

Marketing

Mačkov vrh




Mačkov vrh je najviša točka u šumi Lužini između Kastva i mjesta Breza i ima dva vrha, sjeverni i južni podjednake visine. Lako se dođe po šetnici iz Kastva za oko uru i po (55oo m) a biciklom i brže. Ovuda se češće motam u proljeće kad ima šparoga i drugog samoniklog bilja.
Dobro je imati brdski bicikl.



Na lokalitetu koje se zove Zvirić (zvir=izvor) ima štala s konjima i lovački dom a ovaj je bio vani vezan za stablo .


Dio uspona na sj. Mačkov vrh.


Ovo stablo lijevo nije bilo na stazi kad sam bio zadnji put. Ovdje se stanje u šumi često mijenja, pred par g. je nakon jedne nevere palo dosta stabala na usponu za Majevi vrh koji je bliže Kastvu i poslije je označena staza više okolo.


Novo postavljeni putokazi.


Ovaj medo me na usponu uvijek pozdravi i moram ga podragati.


Bilo je puno mirisnih ciklama.


Vrh je stjenovit i strm ali se uz malo pažnje lako dođe.


Ima i pečat i upisna kutija. I ovdje je nekad bila Rapalska granica koja je podijelila Kastavštinu između kraljevina Italije i SHS. Divljih mačaka ovdje još nisam vidio.


Bilo je i raznih kukaca. Ovaj leptir okaš ima lijepa krila.


Za promjenu tjestenina fuzili od integ. pira i buče, mrkva, celer, peršin, grubo pasir. rajčica, masline, avokado, kapari, razni začini, maslin. ulje.


I fotke koje će biti veće kad se povećaju klikom: strašni oklopnik koji me ipak propustio i šetnja kroz ovu šumu jednog proljeća.


Za ljubitelje premetaljki u okomitim stupcima treba pronaći tri najviša vrha u ovom području, a kad se već jedan zna ni druge ne će biti teško pronaći.
MASMALIĆ
KASTAV
BOČKAJ
MAKINETA
DOZIVANJE
VEĆINA

U povratku blizu naselja vidio sam ovog crnog mačka.








Post je objavljen 14.09.2020. u 20:20 sati.