Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/herctennis

Marketing

Karadža i Cika najbolji u Njivicama

˝Leda open 2020˝, koji se igrao na lokaciji TC Njivice u Širokom Brijegu, nakon tri tjedna priveden je kraju. Sudjelovalo je 90 igrača iz regije Hercegovine, a igralo se u dvije standardne kategorije (35+) i (-35). U kategoriji (-35), neočekivano lagano, slavio je Faruk Karadža iz Mostara, koji je rezultatom 6/3,6/0 bio bolji od domaćina Ivana Čolaka Jr, Popularni Čoke, samo na trenutke je pokazao da zna igrati ali nije imao kontinuitet da ozbiljnije ugrozi Karadžu. Faruk je tako povezao naslove obadva turnira u seriji ˝Leda open 2020˝ , koji su se igrali u Širokom.
Za razliku od prethodnog finala, finale u kategoriji (+35), bilo je puno neizvjesnije, puno preokreta, dugih prebacivanja.....Spomenuto finale izborili su prvi nositelji Igor Musa i domaći as, igrač istog imena i prezimena kao ovaj u prethodno spomenutom finalu, poznatiji kao Cika. Prvi je set bolje otvorio Cika, te ga je uspio privesti kraju sa 6/4, iako je Igor priprijetio pri rezultatu 5/4. Drugi set je bio daleko neizvjesniji gdje je Igor imao par puta break, ali se Cika vraćao i poravnavao rezultat. Međuitim, pri rezultatu 5/4 nije mu to uspjelo, pa je Igor riješio drugi set sa 6/4.
Drama se nastavlja u tie-break setu, gdje se praktički igra poen za poen, sa uglavnom dugim prebacivanjima sa osnovne crte. Pri rezultatu 8/8, nakon najviše prebacivanja tijekom meča (na zadnjem poenu neki su izbrojali čak 90!), više sreće imao je Cika te tako slavio na domaćem terenu rezultatom 6/4,4/6,10/8.
Na turniru je prikazan zaista kvalitetan rekereativni tenis. Nakon turnira upriličeni su proglašenje i dodjela vrijednih sportskih nagrada finalistima, a druženje je tradicionalno nastavljeno uz prigodnu večeru

Post je objavljen 14.09.2020. u 07:29 sati.