Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Ljutolog par ekselans

Mali aneks vezan za ljutinu, pa ćemo malo odahnut od kuvanja zimnice i kuvanja općenito, dosta je više okolopećnih aktivnosti.

Naime dok sam kupovala paprike vidim kod jednog dedeka na štandu pokraj krasnu, svježu crvenu papriku, piše na škrniclu - blago ljuta. Ajde reko uzeću kilu te blago ljute, pa ću izmiješat s ovom normalnom da dobijem onak malo pikantniji šmek. Ja volim ljuto; ne previše al volim. I priđem ja dedeku, kažem - uzela bi kilu paprike, jel barem ljutkasta? Kaže dedek - je, blago ljuta, oćete probat? Ma reko neću probavat, uzeću kilu pa kakva bude.
Sreća je moja neizmjerna pa nisam išla probavat, jer da jesam mislim da bi nosila i kantu s vodom da ločem do kuće. Znači ne sjećam se kad sam u životu i jesam li ikad probala tak ljutu papriku. Sreća je moja neizmjerna i šta sam iskreno rečeno zaboravila očistit tu kilu paprike, pa već kad sam paprike strpala u flaše onda sam se sjetila da mi je ta navodno blago ljuta paprika ostala neočišćena. Ajde ništa, ostalo je tekućine taman za složit još jednu flašicu, pa sam očistila i tu blago ljutu papriku i na svoju sreću samo licnula komadić da vidim kakva je. Utrno mi jezik, života mi moga; pa da sam zagrizla ostala bi mi faciopareza do daljnjeg. Strpala sam je svejedno u flašicu, ne znam ko će je jest al ja sigurno neću. Znate kolko je ljuta kad sam oprala sve suđe, šta od plastičnjave koja mi je trebala pa suđe od ručka pa ranjglu u kojoj sam kuvala paprike i evo me još peče ispod noktiju, jebiga zašlo pod nokte dok sam trpala papriku u flašicu.
Sjetilo me to jedne davne dogodovštine, kad je šogorica donijela kilu habanero papričica ( radila u meksičkom restoranu pa eto da malo probamo ). To je dakle samljeveni ljuti otrov. Pa kad je bila koljevina i došlo vrijeme za radit kobasice pitali mesara da jel hoće stavit habanero papriku umjesto ovih naših feferona, al da je to jebeno ljuto. On već fajn našpajzan, da nek mu dovatim tu jebeno ljutu papriku da on dade stručno mišljenje. I dok sam mu pružala flašicu s paprikom i krenula reć - pazi, jako je ljuta, on je manirima prokušanog ljutologa licno kažiprst, uburio ga do pola u jebenu habanero papriku i stavio prst u usta. Reći ću samo ovo - otrijeznio se momentalno, usta mu je ukočilo do te mjere da nije mogo večerat, na vece je išo s rukavicom na toj ruci i uspio nam nekak izmlatit rukama da ne tu papriku stavljat u filu nizamajkubožju. Ja sam dandanas sigurna da bi fila progrizla plastičnjavu i da bi fila ošla u vražju mater. Morali bi je bagerom zatrpat da ne grize ljutina za oči iz kante za smeće i da ne ode vidno polje djelatnicima komunalca.

Tak da oprez sa ljutinom, čak i kad vam neko veli da je blago ljuto uzmite to sa rezervom.
Ovaj dedek s placa je najjači ljutolog ikad. Kakva je tek paprika za koju kaže da je turbonaglo ljuta.






Post je objavljen 13.09.2020. u 20:18 sati.