Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Tko je Švicarac koji je izbacio nekoliko favorita u Kitzbuhelu?

U „sjeni“ US Opena, igra se ATP turnir u austrijskom Kitzbuhelu, na kojem je potpuni anonimus kreirao nekoliko velikih iznenađenja. Riječ je o 24-godišnjem Švicarcu Marc-Andrea Huesleru, koji zauzima 303. mjesto na ljestvici, no svojim igrama jasno pokazuje da zaslužuje puno bolji plasman. Huesler je startao iz kvalifikacija, gdje je već u prvom kolu iznenadio favoriziranog Balasza, a potom i Gunneswarana. Tim dvjema pobjedama izborio je nastup u glavnom turniru, a tu ga je u prvom kolu čekao novi težak zadatak.

Ždrijeb mu je za protivnika dodijelio finskog tenisača Emila Ruusuvuorija, koji je na ovogodišnjem US Openu u prvom kolu iznenađujuće svladao Slovenca Aljaža Bedenea. Odličnu igru iz kvalifikacija prenio je i u glavni turnir, te je u prvom kolu svladao spomenutog Finca s 2-1 u setovima. Nakon te pobjede, kad su svi već mislili da je to njegov maksimum, upisao je najveću pobjedu karijere. Naime, u drugom kolu šokirao je Fabia Fogninija, dvanaestog tenisača svijeta! Sa sjajnim prezentacijama nastavio je i u četvrtfinalnu, te je u dv seta izbacio Feliciana Lopeza. U polufinalu ga je čekao Miomir Kečmanović, koji je uspio zaustaviti njegov fantastičan niz pobjeda na ovom turniru. No, bez obzira na to, može biti ponosan na sebe zbog svega što je napravio u Kitzbuhelu. Također, svojim kolegama s challenger razine pokazazo je da se uz rad i trud sve može, te se nadam da će ih to dodatno motivirati i da ćemo u bliskoj budućnosti imati još ovakvih prekrasnih priča. Svi ovi Hueslerovi uspjesi nipošto nisu slučajnost. U svojoj karijeri pobjeđivao je i bivše top 100 igrače poput Troickog, Laaksonena, Nagala i Gabashvilija. Nažalost, nedavno je bio koban i za našeg Bornu Goju, kojeg je pobijedio u kvalifikacijama turnira u Ostravi.

Marc-Andrea Huesler u karijeri je imao dosta pehova s ozljedama. Tijekom 2014. izbivao je s terena nešto manje od pet mjeseci, a novu tešku ozljedu dobio je početkom studenog prošle godine. Tek je odnedavno ponovo u pogonu, no tome je dobrim dijelom kumovala i prisilna stanka zbog pandemija Covida-19. No, odmah po povratku na terene pokazao je da misli ozbiljno, a je li ovo najava njegovog igračkog uzleta ili samo prolazna forma, saznat ćemo ubrzo.

Post je objavljen 13.09.2020. u 15:11 sati.