Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

U IRANU NEMA MILOSTI



POGUBLJEN POZNATI RVAČ

Predsjednik MOK-a Thomas Bach proteklih je dana u pismu upućenom vrhovnom poglavaru i iranskom predsjedniku Hasanu Ruhaniju .osobno tražio milost za popularnog i poznatog rvača Navida Afkarija( 27), poštujući suverenitet Islamske Republike Iran. Međutim nije postigao ništa svojim zalaganjem za mladog rvača, te je ovaj pogubljen. Navid Afkari osuđen je na smrt zbog navodnog ubistva zaštitara u gradu Shirazu u vrijeme demonstracija protiv vlade, koje su održane ljeti 2018. zbog pogoršanja ekonomske situacije i inflacije u zemlji.
"Afkari je nožem ubio nevinog čovjeka i priznao je na sudu. Sud je donio smrtnu kaznu na temelju jakih dokaza, a Vrhovni sud je podržao takvu presudu", navodi se u priopćenju suda. "Užasan čin pogubljenja sportaša može se smatrati odbacivanjem humanih vrijednosti koje čine sport", rekao je direktor WPA Brendan Schwab."Zbog toga bi Iran trebao izgubiti pravo da bude dio univerzalne zajednice sporta," dodao je Schwab.
Njegova braća Vahid i Habib u istom su slučaju osuđeni na 54, odnosno 27 godina zatvora. Afkari je pogubljen u ranim jutarnjim satima 12. rujna 2020. u zatvoru Adel-Abad u gradu Shirazu. Navodno je bio i mučen kako bi od njega bilo iznuđeno priznanje o ubojstvu nožem.
"Pogubljenje hrvača Navida Afkarija vrlo je tužna vijest, MOK je šokiran," objavila je krovna sportska organizacija.




Post je objavljen 12.09.2020. u 23:45 sati.