Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Ususret prvom ovosezonskom El Croaticu

Danas se, s početkom u 19:05, na Poljudu igra prvi ovosezonski hrvatski nogometni derbi, onaj između Hajduka i Dinama. Nažalost, i na ovoj će utakmici tribine biti prazne, jer se navijačima dolazak na utakmice dozvoljava tek od sljedećeg vikenda. Prava je šteta da će jedan takav dvoboj biti odigran „iza zatvorenih vrata“, ali što je, tu je. Što se tiče stanja na ljestvici, Dinamo je prvi s devet bodova, dok je Hajduk treći s dva boda manje. Zagrepčani su favoriti, ali bodovi su se s Poljuda uvijek teško odnosili. Motiv Hajduka je najveći mogući, s druge strane je veliki rival, a pobjeda u takvoj utakmici uvijek ima posebnu draž. Također, „bili“ će htjeti pokazati da je kiks protiv Slaven Belupa u prošlom kolu bio samo loš dan, i da su spremni „potući se“ sa svima.

I jedne i druge sljedeći tjedan očekuju europski izazovi, pa će ova utakmica dati odgovore na pitanja u kakvoj su formi oba kluba, te koliko mogu u nadolazećim ogledima u kvalifikacijama lige prvaka( Dinamo) i europske lige( Hajduk). Majstora s mora čeka gostovanje kod sjevernomakedonske Renove, dok će Modri također gostovati, ali je pred njima znatno teži zadatak nego pred Hajdukom. Naime, predstoji im okršaj protiv Ferencvaroša u Budimpešti, što će ujedno biti „repriza“ prošlosezonskog trećeg pretkola, samo što se sada igra samo jedna utakmica pa nema mjesta kalkulacijama. Nadam se da će oba naša kluba izboriti prolaz dalje, a bilo bi sjajno kada bi Hrvatska imala minimalno dva predstavnika u skupinama europskih natjecanja. Što se tiče večerašnjeg derbija, Hajduk i Dinamo ga dočekuju u različitom raspoloženju. Hajduk nakon kiksa u prošlom kolu ima imperativ pobjede, to mu je jedina opcija želi li zadržati priključak s vrhom. Dinamo je vodeći na ljestvici, te će dati sve od sebe da tako i ostane, no to im neće biti nimalo jednostavno. Splitski „bili“ žele pobjedom u derbiju usrećiti sve one navijače koji zbog epidemiološke situacije neće moći Hajduku dati podršku s tribina Poljuda. Iako ni Hajduk ni Dinamo nisu u najboljem izdanju na startu sezone, dobrog nogometa ipak ne bi trebalo nedostajati. Oba kluba imaju svoje jake adute koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu. Kod Hajduka je to Caktaš, a kod Dinama Bruno Petković.

I Vukas i Mamić najavljuju napadački nogomet, što znači da bi zaista mogli uživati u večerašnjem derbiju. El Croatico će dati odgovore na mnoga pitanja, prije svega može li se Hajduk uključiti u borbu za naslov prvaka, kao i na pitanje koliko je zapravo moćan ovosezonski Dinamo.

Post je objavljen 12.09.2020. u 18:26 sati.