Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Kad se ja gluteusno razjačam...

Išla danas kod fizijatrice na pregled nakon sto godina, malo vrtoglavice i bolovi uzeli maha pa da se, blago meni, konzultiram šta bi mogla napravit da poboljšam situaciju.

Pa će me žena malo pregledat i ko za usput kaže - gluteus vam je slab. Meni momentalno slabo došlo; kućeš mi trljat sol na ranu jebote, pa ne da je slab nego ga nema. Ja onak tugaljivo pokušavam bacit pogled prema nepostojećoj kategoriji, ona se smije, kaže - ma ne optički, morali bi zbilja radit vježbe za jačanje gluteusa, vrlo je bitan za cijelo držanje. Mislim svjesna sam ja da bi optički bilo najjednostavnije zgurat neki jastuk u hlače il kupit one gaće sa umetkom na strateškom mjestu šta ih radi lisca, al to mi neće ojačat navodni i nepostojeći gluteus.
Došla ja doma s posla, pa se primila malo guglanja da vidim koje vježbe jačaju gluteus. Naslovi vrište - savršena stražnjica za samo tjedan dana, vježbom do zavidne stražnjice i sve tak neki naslovi koji bi me ko trebali potaknut da od sebe pod stare dane napravim u najmanju ruku Šakiru sa stražnjeg kraja. Pa otvorila neke vježbe, samo da vidim šta mi je činit. Prva vježba - sumo čučanj; radi frajer sumo čučnjeve sve u šesnajst a mene umorilo samo gledanje. Jel znate vi koju bi ja koordinaciju morala postić da samo te sumo čučnjeve savladam u kratkom roku? Reko bi jedan moj poznanik, za to je potrebna disciplina mozga pilota. Ko prvo vrti mi se svako malo, ko drugo - to negdje ispočetka boli ko sam vrag dok se ovo malo bijednog polunevidljivog gluteusa navikne na tu brijačinu. Pa dalje - most; ajde to i nije tak strašno, leži se na podu i podiže bokove u zrak, uz samo malo sreće ovo bi mogla hendlat. Pa nešta zvano iskorak, gdje je težište na savijanju koljena, a mene koljena bole da se jedva dignem kad uspijem čučnut. Znači moram imat mobitel kraj sebe, ak me spiga da mogu zvat hitnu. Pa dalje nekakvo odmicanje koljena, to je skroz ok dok gledam frajera kak to radi, malo leži na boku i savija koljeno pod pravim kutom. S tim šta su opet koljena u igri jebiga, jel ne mogu oni izmislit nikakve vježbe za gluteus a da nema čučnjeva i tandrkanja s koljenima? E onda se leži na boku i praši cijelom nogom u zrak, to je ajmo reć izvedivo. Pa neka vježba zvana patkica, gdje se opet savijaju koljena.

Uglavnom, da skratim - vježbat nisam počela jer su me koljena počela bolit dok sam gledala frajera kak vježba. To znači da sam nadrapala ko žuti ako bi recimo sutra se malo pokrenula i radila na gluteusu. Popraviću neznatno gluteus ( ne optički ) a sjebaću si koljena, i eto me opet u problemu. Planiram par dana samo gledat kak vježbe idu, možda me kroz par dana koljena prestanu bolit pri gledanju. Pa onda možda da lagano krenem, ko ni sebi ni svom.
A gluteus a la Šakira ću imat otprilike nikad. Možda u trećoj reinkarnaciji.

( photo by Getty Images )



Post je objavljen 09.09.2020. u 22:48 sati.