Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/morskamorska

Marketing

Međudržavni incidentFoto: otočka

Zimi su sve mace iz Vale moje. Na toplom obroku. Neke volim više, a neke još više. To je naprosto tako. Na njihove međumačje odnose teško mogu utjecat. Pa ima ranjenih, izgrebenih i svakakvih. Ljeti, kad Vala oživi, rasporede se po kućama. Uživaju u milodarima dobrohotnih gostiju.

U susjedstvu, kuću kupili Rusi. Koji već dvadeset godina žive i rade u Londonu. Pa više ne znam jesu li Rusi ili Englezi. U Vali su rijetko. Dva puta godišnje po desetak dana. Svetlana se dugoročno odlučila pobrinut za mace. Vodi ih veterinaru. Plaća cijepljenja, sterilizacije, skrbi o njima. Ja dobivam izvještaje. I naputke u kakvom su stanju kad oni napuste Valu. Da mogu nastavit patronažu.

Zgrabila ovo ljeto Svetlana najjadniju od jadnih. Imena Kissa. Nisam znala je li ičija. Kod mene je slabo zalazila. Vodila je ona na tretmane i liječenje. Navozila se po otoku. I istrošila. Isplanirala u desetom mjesecu opet doć. Kissi napravit putovnicu. I odvest je u London. Na udomljavanje. Na odlasku, prije par dana, zamolila me da o potrebitoj vodim posebno računa. Rečeno učinjeno.

Danas dobivam poziv s nepoznatog broja. Gđa.Marina, predbroj Danska. Ljetuje u susjednoj vali. Angažirala je Svetlana. Pravo iz Londona. A ona, Marina, je samo izvršiteljica. Doći će s boksom. Pokupit Kissu na sterilizaciju. Jer ima zakazan
termin. Za sutra. A usput će pokupit i moju. Koja se omacila prije dva mjeseca. I ima pet malih mačića. English organizatorica bi sve pod nož. Na taj dio priče sam stavila zaglušujući veto!!!Moja ne ide nigdi!!!

Par Belgijanaca, koji su ovdje preko 20 godina, po sistemu 15 dana Belgija, 15 Vala, kažu, Kissa je naša. Ne damo je. Baš nezgodno. Svetlana je uletila u priču kad njih ovdje nije bilo.
Javljam Svetlani da njena maca nije njena. Već da ima belgijsko državljanstvo . A da moju macu ne dam. Jer ima male mačiće. I nije vrijeme za seciranje.

U trenu nasta međudržavni spor. EU, Brexit, KGB. Sve preko mog moba. Svetlana optužuje Belgijance za neadekvatnu brigu. Belgijanci ruske Engleze da se drže svoga posla. Izvršiteljica Dankinja me uvjerava šta je za mace dobro. Najbolje. Jutro mi izmiče kontroli. A Starija mi već sutra odlazi.

I onda popizdim!!!

Svetlana dobiva poruku da ne mogu zalazit u prostor belgijskih državljana.
Belgijanka Ingrid je zamoljena da ne čini skandal. Jer svi će oni iz Vale otić. Samo ću ja, ko nekretnina, ovdje bit konstanta. I čije su mace onda?
Dankinju Marinu sam, biranim riječima, uvjerila da ću je zvat. Ako mi bude trebala.

Maci se fućka za sve. Nije da izgleda dobro. Dapače. Al izabrala trenutno Belgijance kao svoje utočište. Ako već drugi odlučuju o njenom budućem majčinstvu, da bar ima pravo glasa izabrati privremeni boravak.

Slijedeći mjesec će ovdje bit i Svetlana i Ingrid. Ne znam zašto, al sve mi se čini da će bit novi nastavak filma Kako je počeo rat na mom otoku. Ja planiram tada za Split. Pa neka EU i Brexit ratuju. A KGB smišlja odmazdu.


Post je objavljen 08.09.2020. u 15:34 sati.