Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Dream big, Pavel

Sutra je veliki dan za mog najdražeg frajera. Došlo je vrijeme da krene u školu, da postane prvašić i da se pomalo osamostaljuje i izlazi iz balona punog ljubavi kojim smo ga okruživali.

Vrijeme tako brzo prođe; godine prolete kao sati. Čini mi se da nije bilo baš tako davno kad je njegov otac, moj voljeni junior, sjeo u školsku klupu, a sutra će i on malenim koracima iskoračiti iz djetinjstva u svijet pun novih spoznaja.
Kad se rodio, vrijeme je podivljalo. U nekoliko se navrata nad Petrinjom otvaralo takvo nevrijeme da sam mislila kako će strahoviti pljusak odnijeti šator koji je bio postavljen da bi naši najbliži i najdraži prijatelji zajedno s nama proslavili njegov dolazak na svijet. Pomislila sam - on će biti tako poseban dječak; vrijeme je pokazalo da jest vrlo poseban, sedmogodišnjak koji uz dječje igre voli rock i blues. Kada sam ga prvi put primila u ruke, činilo mi se da će me ugušiti silina emocija koje su me preplavile. Vrlo je ganutljivo držati u rukama djelić svog genetskog koda, djetešce koje bezuvjetno zavoliš od prvog trena i sve podređuješ njemu i njegovim željama. Kad sam nastradala, doveli su ga meni u bolnicu; polako je prišao krevetu, primio me za ono naotečeno i izobličeno lice ručicama i šapnuo mi - ti si meni svejedno najljepša, gdje te smijem poljubiti da te ne boli? Nas dvoje imamo svoj mali svijet; uvijek kada dođe k meni uživamo u glazbi koju želi slušati, kartamo šustera u kojem me nemilice pobjeđuje jer bacam karte koje stignem i jedemo ono što on poželi večerati. Voli raditi origami figurice, pravi je majstor u baratanju papirom. Za Lovrenčevo je u parku odabrao maleni magnetić u obliku srca i ništa više, osim da ga odvedem na sladoled kad krenemo kući.
Vrlo je skroman i pristojan, dječak koji već dugo koristi četiri čarobne riječi, i svakog susjeda i prodavača ili nekog poznanika uvijek pozdravi. Jako je pažljiv prema manjem najdražem frajeru, čak i onda kada manji najdraži frajer nezadrživo pokazuje svoj jaki personality.
Želim mu da sutra hrabro priškrine vrata svog sretnog djetinjstva i hrabro zakorači u svijet koji će mu se otvoriti. Naravno da će još puno puta ponovo odškrinuti vrata i nakratko se vratiti natrag u bezbrižno vrijeme odrastanja, ali od sutra će se puno toga promijeniti. Želim mu puno radosti i ljepote na putu kojim će koračati. Želim mu da plavetnilo njegovog pogleda uvijek bude nasmiješeno i blistavo, kao što je i sada. Želim mu ispunjenje svih životnih snova.

On zaista može ostvariti sve što poželi. On je moj najdraži frajer, dječak koji me zauvijek osvojio svojim dolaskom na svijet i načinom na koji u njemu živi. Samo neka sanja, čak i one snove koji izgledaju potpuno neostvarivo.
Bude li dovoljno hrabar i uporan, njegovi će snovi postati život.

( photo by Pinterest )



Post je objavljen 06.09.2020. u 16:57 sati.