Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idragi28

Marketing

Obraćenje – to je ono što čeka sve ljude:

(EuM – čovjek pronalazi sebe kada pronađe svoj put po volji Božjoj. To je proces oslobađanja sebe od svojih zabluda kada postanemo slobodni za vodstvo Stvoritelja. Svako tko pokušava mijenjati svijet bez volje Božje osjetit će posljedice. Stvoreni smo slobodni birati između dobra i nedobra. Prihvatiti svoj život u dobru znači prihvatiti Boga za svoje vodstvo u zajedničkoj kreaciji svemira. Drugog puta nemamo, jer smo prevrijedni da bi Bog po svojoj ljubavi to dopustio. Zato nas nikad ne pušta na miru dok ga ne prihvatimo da nas može nadahnuti svojim vodstvom i svojom ljubavlju. Svatko tko se izričito usprotivi volji Božjoj, bira put trpljenja i sudjeuje u nedobru te uzaludnim pokušajima razgradnje Božje kreacije. Četo dvojimo što je to dobro ili loše u nama pa u molitvi tražimo vodstvo i volju Njegovu. Ostalo u narednom tekstu):
„U traženju Božje volje na putu svetosti potrebno je zahvaljivati Bogu za svaki trenutak života, ljepši ili teži. Prihvaćati sve što se događa u našem životu znači ući u Božju volju i tada dobivati Njegovu snagu da pobjeđujemo zlo u koje smo ušli. Božju volju ćemo prepoznati uvijek tamo gdje se u molitvi približavamo Bogu, a s druge strane promatramo gdje nam to Bog otvara putove u život, rad i zvanje, a gdje nam ih zatvara. Ako se neprestano predajemo Božjoj volji tada će nam Bog zatvoriti one putove i vrata na koja ne želi da idemo, a otvarat će nam ona na koja želi da idemo. U dubini duše, ondje gdje prebiva Bog u nama, Duh Sveti nas nadahnjuje, prosvjetljuje i vodi. Za onoga tko bira volju Božju nikada ništa nije izgubljeno. Kako bih mogao izgubiti nešto zato što biram Boga, koji je sve? (Izvor: Book.hr)
„Obratiti se znači prihvatiti Boga za gospodara svoga života, dopustiti da bude onako kako On želi. Jedino Duh Sveti može prosvijetliti naša srca kako bismo pronašli Božju volju i živjeli u Njegovoj volji. Onog trenutka kad se odrečemo svoje volje, svojih planova, svojih namjera i nakana, možemo početi moliti za Božji plan, za Božje nakane u našem životu. Kad se odrečemo svojih planova, mi se zapravo odvezujemo i bivamo slobodni, postajemo sposobni prihvatiti Božju volju. Zato Isus kaže: „Ako tko hoće ići za mnom, neka se odreče samoga sebe, neka svaki dan uzme križ svoj i neka me slijedi!“ (Lk 9, 23)

Post je objavljen 04.09.2020. u 11:12 sati.