Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshcayg

Marketing

Clint





MClint je bio opak lik, ali samo za one koji ga nisu poznavali, u stvari mogli bi reć da je bija neustrašiv, da nije bilo tog slučaja sa ženom u vjenčanici, ali šta se tu more, neko se boji smrti, neko paukova, a neko žena u vjenčanici.

Ko bi ga znao, možda je u pitanju nekakva trauma iz djetinjstva ili iz mladosti, priča se da u Nemačkoj živi, neki lik šta je ka beba toliko zavolio sise da je do starosti bio opsjednut istima.

Svako selo ima stablo jabuke s kojeg jabuke padaju nedaleko od stabla, ali legenda kaže da u jednom selu živi i Julija koja je pala s kruške.

Šta je Julija radila na kruški niko nema pojma, ni zašto je pala.

Julija je bila plavuša, mislim morala je bit plavuša, ko bi se drugi iz čista mira penja na krušku.

Aslaug je kuvala čarobni napitak, po receptu svoje babe, kojoj se znala u ladnin zimskin noćima, uvuć u krevet, pa bi nji dvi ćurlikale ispod kože od medvida.

Napitak će se stotinama godina kasnije zvat Apaurin, a Aslaug ga je tila uvalit Ragnaru, da se zeru smiri i da ne manta okolo, i samo gleda di će osvojit neko kraljevstvo, i neku namigušu.

Za to vrime sultan Suljo je već doša sa svojim trupama da mista di se Sava uliva u Dunav, di je čuo da pod obližnjim brdom živi svećenica velikog Medvida, koja je hipnotizirala ćurke, imala bilog mačka koji je razumio turski jezik, i koja je radila zapise u kojima je bacala čini na one koji bi jon se zamirili.

Sudbonosni susret se pomalo bližio, svakim njihanjem klatna na prašnjavom zidnom satu, je bio bliži.

Ratnice i ratnici su spremali oružje i s nestrpljenjem gledali u daljinu, glavna revolucijonarka je metila mač u futrolu na leđima, zeru popravila frizuru, napravila tri kruga u kružnom toku na zapadnom izlazu iz sela i uputila se u zemlju zmajova, da ih nagovori da pomognu u velikoj bitki koja predstoji.

Post je objavljen 03.09.2020. u 21:21 sati.