Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paterluka

Marketing


Naslov: Molitva u rujnu
Datum: 2020-09-01 23:13
Od: skac@skac.hr
Dragi naši, Imam dvije stvari podijeliti s vama. Prva je da sam na duhovnim vježbama. Stoga jedan haiku: Medo sjedi ispod divlje kruške i bole ga noge. Uživa a ne zna da je kruška župnikova. Druga je o našim aktivnostima. Uplovljavamo u rujan. More je mirno jer smo završili Modrave - Bogu na slavu, a našim sudionicima na korist. Pred nama je užurbana autocesta budući da su počele pripreme za programe i aktivnosti u novoj akademskoj godini. 
Puno toga se događa i treba se dogoditi u rujnu. Nabrajam samo neke: promocija i priprema 72 sata bez kompromisa, vrednovanje Modrava, izborne skupštine SKAC-a i Magisa, Volonterski kamp na Krapnju, priprema animatora na 3D-u i pratitelja na DV, Život na moru... Ne zaboravimo u svemu tome ono najvažnije: vodi li nas način na koji u tome sudjelujemo Bogu?
Ispred nas su izazovi organizacije zbog prostora i epidemioloških mjera. Prostora za provedbu programa je malo, a obnova Bazilike i pastoralnog Centra su još u fazi priprema. Epidemiološke mjere i moguća online predavanja u zimskom semestru ostavit će mnoge studente izvan Zagreba. 
Sve su to prilike za domišljatost! Ako smo s jedne strane skučeni, s druge nam je to prilika da drugačije osmislimo kako i gdje ćemo prići mladima. Što ćemo im u ovim uvjetima ponuditi da upoznaju sebe, kušaju Boga, pripadaju Crkvi i služe potrebitima?
Pozivam vas da ovaj mjesec molimo jednostavnu molitvu Maloj Gospi koju je Ljudevit Montfortski molio svaki dan, a ovdje je možete naći: MALA GOSPA (i u prilogu). Pozivam vas i da u ljubavi darujete dnevni sat pred Presvetim (Gospodar kuće je u našoj kapelici izložen za klanjanje, tko želi doći neka se javi curama iz ureda radi ključa na ovaj mail). Molite za papine nakane, zvanja svih vrsta i domišljatost da znamo kako ćemo dalje na veću slavu Božju.
Kao i uvijek, proslijedite mail svim našim SKACovcima, MAGISovcima...
Nadam se da se baš svi vidimo zadnji petak u rujnu na prvoj Misi mladih i kasnije na druženju. Hrabro naprijed
T

Post je objavljen 02.09.2020. u 08:19 sati.