Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idragi28

Marketing

Ima li smisao tvoj životni put?

- Biti dobar ne znači ne činiti pogreške, nego se neprestano popravljati”. (Sveti Ivan don Bosco)
- Bog nas ne poziva da se koristimo umom ili duhom, već da naučimo prepustiti i um i srce Njegovu Svetomu Duhu da bi se On mogao koristiti nama. (Iz knjige „Četiri ključa“)
- Ljubeći bližnjega i brinući se o njemu, prelaziš svoj put. Pomozi, dakle, onome tko je na tvom putu dok hodaš ovim svijetom i stići ćeš do onoga s kim želiš ostati zauvijek. (Sveti Augustin)
- Imao je smisao život onog čovjeka čijim je postojanjem bilo malo više ljubavi i dobrote na svijetu. ( Alfred Delp)
(EuM: Kažu da u čovjeku postoji unutarnja sklonost ili privlačnost prema Božjoj volji. Pitamo se što je to Božlja volja za nas, naš život. Životnim hodom čovjek bolje upoznaje sebe, upoznaje Boga, te lakše razlikuje plodove svog egoizma od onoga što dolazi iz dubljeg područja sebe, gdje prebiva Bog. Adrienne von Speyr piše: „Za kršćanina koji se želi istaknuti pred Bogom, postoji uvijek opasnost da sam pokuša napraviti velike stvari. To ne vodi daleko. Rast se događa kada se, bez pridržaja, stavimo na raspolaganje Božjoj volji koja nam je nepoznata“. Jedino takvim stavom postižemo otvorenost. Slobodan čovjek pred Bogom bira poslušnost ili neposlušnost. Kada se s povjerenjem prepustimo volji Očevoj tada Ga i čujemo. Kada Bog govori, on želi da ga čovjek čuje i razumije. U svakom čovjeku postoje vrata koja su otvorena nebu. Prema ovim navodima i mislima koje ovdje iznosim, ne daje se odgovor svima za sve, jer smisao postojanja svako traži i otkriva sam za sebe. Naši putevi su različiti a sastaju se u jedinstvu vjere koje činimo pred Bogom.
Novom porukom iz Međugorja, majka, Kraljica Mra, u svojoj ljubavi prema nama, upozorava da se nalazimo u vremenu Božje milosti, da iskoristimo tu milost za dobro, da molimo i da se ne umorimo moliti sve dok nam molitva ne postane radost. Približava se vrijeme pravednosti kada će mir zavladati u svijetu – pogledati cijelu poruku na mjestu komentara).




Post je objavljen 27.08.2020. u 10:01 sati.