Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

SKOLSKA SHEMA PREHRANE ZA OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE



ROK ZA ISKAZ INTERESA ŠKOLA DO 25. RUJNA,
ZA DOBAVLJAČE CIJELE ŠKOLSKE GODINE





U školskoj godine koja će uskoro početi Ministarstvo poljoprivrede nastavlja provoditi model Školske sheme prehrane u dane nastave tijekom školske godine u osnovnim i srednjim školama. Radi se o besplatnim obrocima voća i povrća, za srednjoškolce i učenike viših razreda osnovne škole, te mlijeka i mliječnih proizvoda za učenike nižih razreda od 1. do 4. razreda osnovne škole, neovisno od redovnog obroka u okviru školske prehrane.
Besplatni obroci voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda predviđeni su za sve hrvatske školarce u razdoblju od 1. kolovoza 2020. do 31. srpnja 2021. godine. Rok za iskaz interesa osnivača školskih ustanova otvoren je do 25. rujna 2020., dok dobavljači interes mogu iskazati tijekom cijele školske godine 2020./2021..
„Na ovaj način podižemo svijest o važnosti zdrave ishrane kod mlađe populacije te ih potičemo na usvajanje kvalitetnijih prehrambenih navika. Također, tako dajemo prednost lokalnim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvenicima te potičemo razvoj našeg sela i hrvatske poljoprivrede“, izjavila je ministrica Vučković te još jednom pozvala sve zainteresirane da se prijave.
Obzirom da se iznos prava na potporu izračunava na osnovi broja učenika evidentiranih u e-Matici na dan 30. rujna 2020. godine, ovim putem podsjećamo osnovne i srednje škole koje će sudjelovati u provedbi Školske sheme 2020./2021. da do navedenog datuma ažuriraju podatke o broju učenika u e-Matici.
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 25. kolovoza 2020. godine:
• Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Školskoj shemi, koji ostaje otvoren od dana objavljivanja na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja do 25. rujna 2020. godine
• Javni poziv za iskaz interesa dobavljača za sudjelovanje u Školskoj shemi koji ostaje otvoren tijekom cijele školske godine 2020./2021. od dana objavljivanja na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja.
JAVNI POZIV Školske sheme na internet adresi:


https://www.apprrr.hr/skolska-shema-2020-2021/


Post je objavljen 26.08.2020. u 20:30 sati.