Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

MJERE I UPUTE ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE – DO 31. KOLOVOZA


UČENICI U ŠKOLU KREĆU 7. RUJNA

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs je 18.kolovoza, nakon prvog sastanka Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak pedagoške, školske i akademske godine 2020./2021. rekao , kako je polazišna točka ministarstva znanosti i obrazovanja da će učenici u Hrvatskoj u škole krenuti 7. rujna 2020. Preporuke Radne skupine nastojati će u obzir uzeti sve specifičnosti školskih ustanova uključujući epidemiju korona virusa koja je u cijelom svijetu glavni zdrastveno - ekonomski problem
Do tada će sve škole, nastavnici, roditelji, dobiti upute kako se ponašati", izjavio je ministar Fuchs nakon sastanka Radne skupine u okolnostima epidemije koronavirusa. Rekao je kako je Radna skupina u tom formatu tek počela raditi, te da će nastaviti intenzivno raditi sljedećih dana. Kazao je da su identificirani brojni problemi, odnosno specifičnosti pojedinih škola u Hrvatskoj, a Radna skupina mora naći nekoliko varijanti mjera kako bi bile jednako učinkovite u školama u Zagrebu i u školama izvan Zagreba. "To će biti sve skupa propisano detaljno", rekao je ministar Fuchs, te istakao da su u Radnu skupinu uključene kompetentne osobe s različitih područja, koje mogu reći koliko je kompleksno vratiti djecu na jesen u školu, a čvrsto vjeruju da će s promišljenim mjerama to i učiniti.
Najavio je kako bi razrađene mjere i upute trebale biti gotove najkasnije do 31. kolovoza. Informacije su to s Internet stranice Vlade RH.

Dana 18.kolovoza u Hrvatskoj je epidemiološki identificirano 199 Covid -19 pozitivnih osoba


Post je objavljen 18.08.2020. u 18:47 sati.