Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/morskamorska

Marketing

Mir nema cijenuFoto: otočka

Jutros smo išli u misto. U veliku spizu. I nismo se imali di parkirat. U sedam ipo ujutro. Nema države iz Europe čiju registarsku tablicu nismo vidili. Sve je popunjeno. Ko u najboljim danima ikad.
Nisam sigurna da me to veseli.
Većina vlasnika ugostiteljskih objekata, kad se s njima priča, negira koronu. Kažu, ništa od toga. Većina vlasnika apartmana ima isti takav stav. Rodica mi drži restoran, u jednu prekrasnu valu, pa i ona kaže, radim kao da nema ničega. Ono šta zaradim, dijelim na cijelu godinu.
A ja se pitam, određuje li interes stav prema koroni?

Teško je nać sredinu. Imat zdravu naciju. I gospodarstvo u zamahu. Otočani su posebno pogođeni. Industrija ih je odavna napustila. Turizam im sve. Kad se ljudima i to oduzme, nemaju od čega živjet.

Ja sam se spasila. Jer sam još lani sve otkazala. Nema mir cijenu. Milijun poziva je bio od starih gostiju da ih primim. Sve sam otkantala. Službeno. Rješenjem. S pečatom.

Sad se smjenjuju prijatelji. Rodbina. Svojta. Nema kraja. Svima još skuham i serviram.
Zove rodica, pa kaže dobrohotno, jesi munjena? Aktiviraj ponovo rješenje o iznajmljivanju. Ovako će te cilo lito po kući izludit "tvoji." A onako ćeš bar zaradit. Nasmijala me. Jer, ima u njenome istine.

Ali ključ je stavljen u bravu. Ni dvojbe, ni žaljenja. Riječ mi je amen. Gotovo.


Post je objavljen 15.08.2020. u 16:59 sati.