Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Suze svetog Lovre

Konačno se može malo lakše disat. Noć donese olakšanje od isijavajuće vrućine koja obavija grad.

Danas bez nakuvavanja ručka, pekli smo na dvorištu jeger i kranjske nataknute na šibe od lijeske. Napravila samo salatu i dobro je ohladila. Doista kasnije popodne sam pokvarila umjetnički dojam, jer sam išla kuvat filanu papriku da iduća dva dana ne razmišljam šta će se jest. Temperatura u kuhinji takva da možeš skuvat jaja držeć ih u sudoperu. Došlo mi na pola kuvanja da zafitiljim ranjglu u živicu, al predobro je mirišalo pa sam odustala. Kasnije iza večere se jedva nakanila oprat suđe jer je i dalje bilo vruće ko u paklenoj jami.

Al zato sam maloprije izašla na dvorište bacit pogled na nebo, večeras prognoziraju otprilike sto vidljivih meteora tijekom samo jednog sata. Ugrizlo me jedno sedam komaraca za pet minuta, al sam zato vidjela dvije zvijezde padalice i ispratila nestajanje njihovog repa u zvjezdani prah. Bavim se mišlju da uzmem deku i legnem na dvorište i gledam zvjezdani spektakl na nebu, samo onda riskiram da me komarci za sat - dva pojedu.
Možda izađem još jednom, tako ih je lijepo vidjeti kad zabljesnu nebom. Izađite i vi; zašto da nam se ne ispuni pokoja želja? Proći će godina dana do idučih suza svetog Lovre, a želja je tako puno.



( photo by novosti.hr )

Post je objavljen 12.08.2020. u 23:01 sati.