Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dejanglisic

Marketing

Daleko od ambrozije, na Puntijarci, pobijedio Domagoj Glažar

Prvi dio kolovoza je vrijeme kada u zraku naglo raste koncentracija peludi ambrozije. Ova invazivna i visokoalergena biljka zadaje velike zdravstvene probleme i troškove ne samo alergičnim osobama nego i cijelome društvu. Iako se biljka posljednjih godina sve više širi i po Parku prirode Medvednica, naročito uz Sljemensku cestu, šumske vlake i krčevine gdje biljka nalazi dovoljno sunca za opstanak, na vrhovima Medvednice je koncentracija peludi daleko manja pa tu alergične osobe nalaze olakšanje tegoba.
Na slici je ambrozija uz Sljemensku cestu.


Već tradicionalno, Šahovski klub osoba s kroničnim dišnim bolestima "Aer" iz Zagreba u okviru programa "Dobar zrak" organizira početkom kolovoza odlaske na Medvednicu i turnire u šahu i stolnom tenisu pod nazivom "Daleko od ambrozije". Tako je u nedjelju 9. kolovoza 2020. održan brzopotezi šahovski turnir u Planinarskom domu "Ivan Pačkovski" na Puntijarci.

Pobijedio je majstorski kandidat Domagoj Glažar, svjetski šahovski prvak u konkurenciji invalida u kolicima za 2017. godinu, koji je iz 9 odigranih kola skupio 8,5 bodova! Slijedili su: Dejan Glišić s 8 bodova, Vojislav Poljak 7,5, Darko Petričić 5, Boris Valjin, Mira Srebro i Darijan Mišak 4, Božo Jurišić 3, te Ankica Glišić i Ivana Gojavić s osvojena 0,5 boda.


Za ZG-magazin, Dejan Glišić



Post je objavljen 11.08.2020. u 00:59 sati.