Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Treća (ne)sreća

Iako je i za ovu nedjelju najavljena airsoft aktivnost na kontinentu, poučen dosadašnjim trostrukim iskustvima (nema slike, nema tona), post će biti napisan neovisno o njihovoj možebitnoj dostavi izvješća. Pa krenimo redom. U ovom tjednu svijet je vidio 2,75 kT eksploziju u Bejrutu, kao treću po snazi u poznatoj ljudskoj povijesti, odmah nakon Hirošime i Nagasakija. Istinu o pozadini iste možda nikada nećemo doznati, iako su ne tako davno Izrealci javno prozivali Hezbolah za skladište ubojnih sredstava u istoj luci. Sad odgovornost za ovo ne smiju priznati ni jedni, ni drugi. Hezbolah jer su im ga uspjeli uništiti, a Židovi jer su odgovorni za tako butalan napad na jedno urbano središte, kakav nije viđen punih 75 godina.

Placenici

Iako su se aktivne svjetske bojišnice primirile zadnjih dana, sve kipi od aktivnosti ispod površine. Od predsjedničkih izbora koji se danas odvijaju u Bjelorusiji kao Ruskom zapadnom predziđu, do onih koji tek predstoje krajem godine u SAD-u. Amerikom kao najteže pogođenom državom sa "pandemijom", upravo bjesni asimetrični rat između različitih centara moći. Rezultati toga postat će vidljivi krajem 2020. godine, a svijet će potom ući u novu fazu iščekivanja posljedica najgore ekonomske krize od 1929. godine. Pošto nam je povijest više puta pokazala što slijedi nakon toga, nema se smisla ponavljati.

Placenici

Unatoč tome, život i obuka se nastavljaju iz dana u dan. Pa se uz pripreme za lov, vrši i ribolovna obuka. Nakon obuke na jezeru, provedena je obuka i u morskom priobalju. Prva ulovljena "morska neman" duljine 5 cm nakon ulova je puštena nazad u more, pa je ostatak ribolova nadoknađen u jednom veleprodajnom centru. Tri kila friške ribe za skoro 100 kuna, očistile su po tom pitanju već iskusne Plaćenice, a gradelanje je po običaju zapalo v.d. komesara. Iako mi se zbog nešto slabije vatre i žara, par riba prilikom okretanja raspalo, na kraju se nitko nije žalio. Dulje gradelanje na slabijem žaru rezultiralo je sa puno sočnijim mesom ribe. Nastavite pratiti...

Placenici


Post je objavljen 09.08.2020. u 10:51 sati.