Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/picturesfornoone

Marketing

Čitate li novine?





Vidio danas na televizoru kako će „Večernjak“ mijenjati dizajn, čak i format samih novina koji će biti veći. Sjetio sam se noćnih smjena u tiskari za vrijeme studentskih dana. Nikakav spektakl, bučno, olovo završi i u nosnicama, fizički naporno jer stroj neće stati zato jer se ne stiže. No bila je dobra atmosfera a pomoćnu radnu snagu su činili studenti i penzioneri. Nije bila klasična treća smjena i radilo se od 18:00 sati pa ovisno o nakladi do 01/02/03:00 sata pa se znalo produžiti u izlazak.

Moji su prije kupovali novine petkom kada je prilog bio TV vodič pa s vremenom više dana u tjednu pa sve do pretplate. Danas su se vratili na samo petkom s obzirom da novine imaju cijenu kakvu imaju. Osobno ih nisam kupovao osim tu i tamo Sportskih koje inače volim pročitati u kafiću na kavi. Novine su danas u biti spor izvor informacija s obzirom na internet. No nekako su i više od samog pružanja informacija uz naravno gušt samog procesa čitanja, držanja čak i pažljivog ili bolje rečeno pravilnog slaganja nakon čitanja. Da li se čita počevši od zadnje stranice ili od naslovne strane(?). Novine mogu nešto i otkriti o čitatelju, npr. zna se tko čita „Večernjak“ a tko „Jutarnji“, što naravno nije pravilo. Zaključak je da volim čitati novine bez obzira što sam vjerojatno sve popratio dan prije preko portala. Interesira me novi dizajn pa ću si baš otići kupiti jedne da vidim što je sve novo.

Vjerojatno se neće mnogima svidjeti čisto zbog promjene. Sjećate li se promjene dizajna početne stranice Blog.hr-a(?). Koliko se sjećam meni se nije svidio a eto sada ni ne znam kako je stara verzija izgledala. Nego, čitate li vi novine i da li su vam zaista izvor novih informacija ili tek rutina?




Post je objavljen 08.08.2020. u 23:19 sati.