Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

U PLANU - PREPOLOVITI BROJ LOKALNIH DUŽNOSNIKA


NA REDU JE OVRŠNI ZAKON

Dr. Ivan Malenica ministar pravosuđa i uprave gostovao je internet vezom u emisiji RTL Danas 3. kolovoza u kojoj je govorio o prioritetima u resoru pravosuđa i uprave.
Budući da je još uvijek u samoizolaciji zbog korona virusa virtualno je preuzeo Ministarstvo uprave i pravosuđa 24.srpnja i online vezom sudjelovao u nekoliko sastanaka.

"Svakako nam je trenutačno u području pravosuđa izazov normalno funkcioniranje sudova koji su oštećeni u potresima, isto tako i rad sudskih tijela koji je ograničen zbog epidemije koron avirusa pa ćemo u tom smislu kroz izmjene zakona o parničnom postupku osnažiti institut suđenja na daljinu i ubrzati sudske postupke.
U području uprave idemo prema izmjenama zakonskog okvira za smanjenje broja lokalnih dužnosnika, zakon o referendumu, sve ono što stoji u planu zakonodavnih aktivnosti. Prepolovio bi se broj lokalnih dužnosnika, mislim da je 634. Što se tiče Ovršnog zakona, on je prošao tri čitanja u Saboru, trebamo vidjeti što je u ta tri čitanja, koje su bile najveće kritike, najveće primjedbe i onda vidjeti u najkraćem roku što ćemo s tim Ovršnim zakonom" istakao je kao najvažnije u svojoj komunikaciji putem RTL televizije ministar koji u ovom mandatu Vlade premijera Plenkovića vodi i ministarstvo pravosuđa i ministarstvo uprave, dr. Ivan Malenica.



Post je objavljen 04.08.2020. u 04:27 sati.