Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

8,5 MILIJUNA KUNA OSIGURALO MINISTARSTVO KULTURE ZA 139 PROGRAMA



ODBIJENA 204 PROGRAMA

Ministarstvo kulture i medija poduzetnicima u kulturnim i kreativnim industrijama osiguralo je 8.497.150,00 za 139 programa za 2020. godinu.
Na Javni poziv koji je bio usmjeren za poticanje aktivnosti i prilagodbu poslovnih modela proizvodnje i distribucije kulturno umjetničkih sadržaja gospodarskih subjekata u okolnostima epidemije COVID-19 pristigle su ukupno 343 prijave.

Pozivom su bili obuhvaćeni poduzetnici u područjima izvedbenih umjetnosti, književno-nakladničke i knjižarske djelatnosti, vizualnih umjetnosti te audiovizualnih djelatnosti.
Povećanjem od pola milijuna kuna u odnosu na prošlogodišnji ukupni iznos dodijeljenih sredstava Ministarstvo je odgovorilo na povećani broj prijava i ukupno tražena sredstva te nastojalo u novonastalim okolnostima omogućiti poduzetnicima u kulturi daljnju proizvodnju i distribuciju, a publici povećati dostupnost i pristup kulturno-umjetničkim sadržajima.
Ministarstvo kroz ovogodišnju dodjelu bespovratne potpore nastoji osnažiti i osigurati likvidnost poduzetnika u kulturi kako bi se ublažio negativan utjecaj novonastale situacije na njihovo poslovanje. Izvor: Ministarstvo kulture i medija



Post je objavljen 31.07.2020. u 23:55 sati.