Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshcayg

Marketing

Prvi post danas

Na plažama ima više svita nego lani, pa bižimo okolo po onima udaljenijima di ima manje ljudi, u mistu se nema di parkirat, prid kućama su sve auti s fureštim tablican.
Eto ni ovu godinu nije propa hrvatski turizam, ljude ni Korona nemore zaustavit, da ne dođu.
Magična privlačnost tog našeg mora je čudesna, a mi to nikako da shvatimo, pa da tom turizmu damo vitar u leđa, da našu obalu i zaobalje infrastrukturno uredimo, da napokon riješimo zemljišne knjige, i tako omogućimo investicije, da po većim otocima planiramo izgradnju aerodroma, kod nas se uvik iznova čuju glasovi kretena sa socijalističkim mozgovima, o nužnosti industrijalizacije, isto ka da im neko smeta da se industrijaliziraju.

Da smo recimo lovu koju smo potrošili spašavajući propale škverove, i ostale socijalističke propale industrijske mastodonte, investirali pametnije moga je svaki Hrvat imat dva apartmanića za iznajmljivat.

Gleda san jučer dok je bila vrućina zeru televiziju, pa mi je bilo super kako anemični navlači one levičarske idijote, i izbija im adute za lokalne izbore, očito misli ozbiljno, i nakon Hrvatske osvojit i Zagreb, prodajuć šarenu lažu.

Nevjerojatno je da od onih tamo stopedeset ljudi u saboru niko osim Hase ne kuži koja je prevara taj zakon koji donose, klasična populistička prevara za jazavce koji ne znaju osnovne matematičke operacije.

Vidit ćemo šta će bit kad prođu lokalni izbori, možda se onda nešto promini, jer šteta bi bila da se ova nevolja ne Iskoristi da se centar Zagreba ne oslobodi od jugoslovenskih okupatora i njihovih nasljednika, i svih onih koji si nekretnine u centru ne mogu priuštiti, kako bi centar Zagreba treba izgledat, ne triba previše filozofirat, triba otić u bilo koji veći grad u nekoj od normalnih zemalja, u te spadaju sve one koje su bile obuhvaćene granicama Austro-Ugarskog carstva, u kojem su se za razliku od onih drugih, vodile uredne zemljišne knjige.

Prije preko nekoliko godina, kad sam sređivao papire za jednu kupljenu nekretninu, u arhivu u Rijeci sam našao za tu nekretninu, građevinsku dozvolu iz 1903. Vrlo preciznu koja je obuhvaćala sve čak do debljine zidova, i sve promjene na navedenoj čestici, uključujući i iznose poreza i tako sve do 1918. Kada nastupa mrak, i ne bilježi se ništa, niti promjene vlasnika, ni bilo što drugo, te se nekretnina vodi na vlasniku koji je umra prije sto godina.

Dakle ono što bi trebali Napravit je da se trebamo vratit, do onog vremena kad je 1918 nastao mrak koji je trajao za vrijeme svih Jugoslavija koliko ih je bilo, i traje još uvijek, krajnje je vrijeme da neko upali svjetlo i da postanemo normalna zemlja u kojoj će privatno vlasništvo bit svetinja, iz koje proizlaze prava ali i odgovornosti, u kojoj se neće otimat jednima da bi se dalo drugima, bez obzira jesu li članovi partije ili potencijalni birači na tamo nekim izborima.


Post je objavljen 29.07.2020. u 09:23 sati.