Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idragi28

Marketing

Tko je Stvoritelj svijeta - III?

(EuM: neizmjena je sreća biti rođen u ovome svijetu, imati život koji je dar Neba, imati dostojanstvo čovjeka i savijest kao intuitivnu knjigu moralnog zakona, imati slobotu odlučivanja po dobru i zlu, biti pozvan po zdravom razumu odgovorti Bogu da li želimo život koji nam je darovan, da li želimo surađivati u vječnosti ili će mo sve svoje snage potrošiti na užitke ovozemaljskog postojanja. Bog je sve smisleno uredio na izgradnju čovjekovu, i kada Bog ne bi postojao sve bi se moralo raspasti u neredu. U svijetu ne postoji ništa neznatno a da mu nije dat smisao postojanja. Svaki element, svako i najneznatije živo biće ima svoj smisao postojanja, ima svoja svojstva, oblik, veličinu i dizajn - izražen u svim bojama sunčeva spektra boja, oblikovan tako da svaka vrsta ima svoja posebna svojstva a svaka živa jedinka rađa se unikatno i neponovljivo u lancu vrhunaravnog reda stvaranja).

Bog nam po objavi Sv. Brigiti nadalje govori:“Kada čovjek zbog svoje slabosti ne može shvatiti ni razumjeti moju moć kakva ona jest, on je može tada ipak po vjeri razumjeti i u to vjerovati. Vi ljudi koji svojim razumom ne želite promatrati moju moć, svojim rukama ipak možete dirati djela koja sam ja načinio. Ona su tako očita da nitko ne može sumnjati u to da su to moja djela“. (Objava knjiga 1. Pogl. 15)

Na ove riječi Sveti Ivan Krstitelj odgovara: „Blagoslovljen budi Ti, o Bože, koji jesi prije sveg stvorenog, pored koga nikad nije bio drugi Bog; osim tebe nema drugog i neće ga biti. Jer Ti jesi i bio si vječno jedan Bog. Ti si istina koju su obećali proroci, pred kojim sam ja, kada još nisam bio ni rođen, radosno poskočio; i koju sam ja, ukazujući na nju, potpunije spoznao. Ti si naša radost naša slava.! Ti si naše veselje i naš užitak. Jer Tebe gledati, ispunja nas neizrecivim blaženstvom, koje nitko ne poznaje, već samo onaj tko je blaženstvo kušao. Samo si Ti naša ljubav. I nije se za čuditi da Te ljubimo. Jer Ti koji jesi sama ljubav, ne ljubiš samo one koji Tebe ljube, već stoga što si stvoritelj svega, ukazuješ ljubav čak i onima koji tebe preziru spoznati“. (Objava 4. Knjiga, pogl. 74)


Post je objavljen 28.07.2020. u 08:44 sati.