Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idragi28

Marketing

Tko je Stvoritelj svijeta II?

(EuM: Božje postojanje na zemlji u Njegovoj duhovnoj naravi, izraženo je u brojnim objavama Božjim proracima među ljudima, rekao bi u svim generacijama ljudi na zemlji. U tim objavama vidljiva je Njegova valičina i slava, vidljive su Njegove osobine, a osobito Božja pravednost i milosrđe, mudrost i savršenost. Npr. Sveta Brigita Švedska živjela je u 14. Stoljeću, i primila je brojne objave Neba u čak 8 knjiga, i po njima je bila jako utjecajna prema svećenstvu, vladarima i Papi tog vremena. Iako su objeve tog vremena po izgovoru prilagođene ljudima tog vremena, kada se danas čitaju izgledaju posve suvremene. Tako je jednom prilikom Bog Otac Sv. Brigiti progovorio o sebi) ovim riječima:

„Ja sam poput velikog snažnog kralja. Jednom takvom dolikuju četiri svojstva: kao prvo mora biti bogat, kao drugo blag, kao treće mudar i kao četvrto pun ljubavi. Ja sam doista kralj anđela i cijelog čovječanstva i posjedujem ova četiri svojstva koje sam spomenuo:
Prvo, ja sam nadasve bogat i svemu dajem potrebito, a kada sam dao, nemam manje.
Drugo, ja sam osobito blag, ja sam spreman svima koji mole i dati!
Treće, ja sam osobito mudar, ja znam što je svakom nužno i što treba.
Četvrto, ja sam iznad svega pun ljubavi, jer ja sve dajem još spremnije, nego što se od mene može izmoliti.

O vi ljudi, spoznajte već moje riječi, one vode na put života jer su istinite. Vašim vlastitim očima možete spoznati da to što ja govorim, jest istina. No ako ne čujete ili ne želite čuti, gledajte barem razumom i osjetom vjere da su moje riječi istinite! Jer kao što se očima tijela može ugledati nešto vidljivo, tako se i očima vjere može shvatiti i gledati nevidljivo. I ne postoji nitko, tko Boga ne bi mogao spoznati i vjerovati u njega, promatrate li kako zemlja donosi plodove a nebo poklanja kišu, kako drveće zeleni, a životinje svaka u svojoj vrsti opstaju, kako je zviježđe uslužno čovjeku i kao se usprkos volje čovjekove događa proturiječno. Iz svega toga čovjek može zaključiti da on sam jest smrtan, ali da je Bog onaj koji sve upravlja i vodi“.


Post je objavljen 26.07.2020. u 08:59 sati.