Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

napuhanci

a ne, ne nije rič o političarima, tajkunima i znanstvenicima, ne to nećete dobit, rič je o onin čudima šta nosite na plažu. al ajmo redon.

najprije su, u moje vrime, napuhanci bili kolo, balun i češki madrac. e sad, zašto češki to me nepitajte jer mi sjećanje ne seže toliko daleko, al sigurno ima neke veze snjima. ostale plažne rekvizite činili su kantica, lopatica, grablice i sito, neznan čemu sito jer niko nije inkartava sonin šta bi dica prosijala.

poslin, kad su meni dica bila mala osin već navedenih pojavili su se brodići, bazenčići, kitovi ubojice, al su češki madraci idalje zadržali svoj kultni status. opet eznan zašto?! međutin, kako to obično biva sa svakin napretkon, pa tako i kad su napuhanci u pitanju, izmislili su nepovratne ventile, a kako kit ubojica mora opravdat svoj naziv i bit najmanje dvaipo metra dug onda su da ti nebi izdušija prije njega izmislili i pumpu na priključak za upaljač od auta pa bi ti njega lipo napumpa tako da ti bilo kakvo drugo 'pumpanje' tog dana više nebi palo napamet, no problem je bija u tome šta to pumpanje traje toliko da ti ostaneš kod auta a oni se odu kupat i gle čuda netriba in nikaki kit ubojica dok se ti ne pojaviš, balune i kola su puvale mame na licu mista. poslin, kad ideš ča triba to ispuvat, svak ispuhuje o o šta je napuva, emancipacija, jelte, al zajeb je nepovratni ventil i dok ti ispušeš kita ubojicu oni postanu vampiti.

no, kako to obično biva, ako nisi smanjene inteligencije, idući put na kupanje ideš popodne iza tri sata, na plažu otvorenu prema jugoistoku, kad sve obaviš pojiš onu paštetu šta se razlitala ka proliv i pome prije nego su se pritvorile u šalšu, ako su prema tebi bili samilosni nađeš misto u ladovini i ubiješ oko. spavajuči snom ispačenog roditelja probudi te skrika i vika nebi da izvanzemaljci napadaju, i dok ti skužiš, nako bunovan da je kita ubojicu odnija maeštral on je već na putu u toplije krajeve. dica ka dica rone suze, a tebi pristo milo pri duši šta si i utješija ričima 'kupiće tata novog' međutin, rasproda se.

to je bilo nekad i dica nisu mogla zajašit kita ubojicu, al danas rade ove jednoroge, flaminge, kornjače i ostalu živinu tako da dica side u njima! u moje vrine je bija nalipljen vrat sa glavon patka na kolo i to je bilo to! danas kad zapuše maestral najprije moraš vidit jel koji napuhanac na moru a tek poslin jel su ti sva dica na broju jer ujutro kad upališ radijo najprije čuješ: 'pomorska policija spasila čeha na madracu usred bračkog kanala'.

Post je objavljen 25.07.2020. u 13:15 sati.