Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idragi28

Marketing

Tko je Stvoritelj svijeta i kako izgleda?

(EuM: Nalazimo se u svijetu koji nam je povjeren da ga koristimo za vlastito dobro i da ga sačuvamo za slijedeće generacije. Kada obavimo svoj zadatak odlazimo u neki drugi svijet, neku duhovnu ili neku drugu dimenziju te ne odnosimo sa sobom niti najmanje zrno materije. Darovani smo našim roditeljima a nama je darovan život a da nas nitko nije pitao da li se želimo roditi, da li želimo živjeti u tom i takvom svijetu. Dakle, stvoreni smo sa svrhom, a dolazimo iz nevidljivog u vidljivi svijet što dokazuje postojanje nevidljivog svijeta! Zemaljski svijet ima sve uvjete za život čovjeka i tisuće drugih živih bića biljnog i životinjskog svijeta koji čine jedan eko sustav. Sve to povjereno je čovjeku po njegovoj savjesti i slobodi tako da je čovjek preuzeo odgovornost za svijet u kojem živimo. Odgovoran je i za sebe samoga, da čuva svije dostojanstvo, da ljubi sebe i bližnjega kao samog sebe, te da ljubi Gospodina iznad svega sa svim srcem svojim i razumom svojim. Za napredak u vjeri potreban je dinamičan proces ostvarivanja sve tri ljubavi kao uvjet za uspješno funkcioniranje čovjeka kao djeteta Božjeg. Nedostatak jedne – vodi ga u krivom smjeru jer je podložan nekom drugom duhu – duhu zavodniku, koji ga želi uništiti i/ili učiniti svojim slugom. Dakle, postavlja se pitanje tko je naš Stvoritelj, da po veličanstvu svoje ljubavi i po svojim zakonima djeluje, stvara i skrbi za stvoreni svijet, Bog, Otac, koji je tako veličanstven da sve to čini a da ga ne vidimo svojim materijalnim očima. Tko je Bog i kako izgleda. Svako je sklon zamišljati njegovu sliku i svaka je nepotpuna kao slika krhotine ogledala. On se ne skriva nego svima u svojoj pravednosti daje jednaku šansu da Ga pronađemo u vjeri onda kada pronađemo sebe. Nedavno je Leh Valensa izjavio da Bog koristi kompjuter naj suvremenije generacije. Tehnički netko može gledati i tako, ali duhovno – ta spoznaja nas čeka da se sami uvjerimo kada krenemo i dođemo u duhovni svijet duša. Ovdje nam nije dano da sve znamo, a kako ova priča o Stvoritelju u spoznavanju nema kraja, u ovom postu navest ću samo nekoliko crtica o Bogu, kako slijedi):

-Bog je mnogo više od povijesti, tradicije i proučavanja Biblije. On nas vodi prema dinamičnoj ljubavi s Ocem, Sinom i Duhom Svetim! (Iz knjige “Čuti Boga u snovima”)
-Božje milosrđe često dopire do grešnika u posljednjem trenutku na čudan i tajanstven način! (Iz knjige “Svaka je duša poseban svijet”)
-„Bog vas ne poziva da idete za onim što je prihvatljivo u vašem životu; On vas poziva da činite što je za vaš život najbolje.“ (Iz knjige „Tri koraka do prave ljubavi“ autorice Debre Filete)
-„Ne zamaraj se stvarima koje stvaraju zabrinutost, nemir i tjeskobu. Potrebno je samo jedno: uzdići duh i voljeti Boga! (“Sveti Padre Pio)
- Duh Sveti nam otkriva da je naš stvarni grijeh, naša prava krivnja, naše zlo, to što smo odvojeni od Boga.
- U Isusovoj pravednosti leži uvjerenje da On daje snagu da se živi pravedno. Isus to čini i u 21. stoljeću i u životima mladih ljudi. On je isti, jučer, danas i za svu vječnost.
(EuM: prema navedenim tumačenjima da se zaključiti da je jedan Bog (i to trojedini Bog) a čine ga tri božanske osobe: Otac, Sin i Duh Sveti, te ako se obratimo bilo kojoj božanskoj osobi u molitvi, obraćamo se istom Bogu).


Post je objavljen 24.07.2020. u 09:22 sati.