Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mehaginakci

Marketing

Brodom oko otoka

Isa san juče brodom oko otoka. Sve san vidia i ca triba i ca ne triba.

Ja san jedan jako sritan guster. To sam svatia. Lipo san to svatia. Nije mala stvar imat Mehaginu za frendicu. Necu da bude da ja samo lose pricam o njojzi. Ota ti se razumi u svasti nesto, ona kad prica judi je s poluotvorenim ustima slusaju. To van znaci da je pametna.

Nego tia san van rec dok ovo pisem jutro je i pijem kafu i svi piju. Ima jedan Čeh koji svako jutro melje kafu. Ima oni mlin i melje. Njegova je sigurno najukusnija.

Ocu da van ispricam pricu o dr.K. Ti doktor je bia sa Lastova a zivia je u rodnom gradu Mehagine ceri. On je bio psihijatar za dicu. Kad god su dica bila nemirna roditelji su ih prepadali " Odvescemo te dr.K.". I onda bi se dica smirila. Ali ima i prica kad je dr.K.dosa da zivi u ti rodni grad Mehagine i odveli ga na jezero , a on ti je odusevljeno reka: Ajmeee isto moje Lastovo.:)

Nego tia san van rec i ovo. Ima u kampu jedan njemacki par, ona kineskinja on nijemac. Svako jutro vidin ga nadrkanog. Jedino se jednom nasmia i to onda kad je od neke zene kupova domacu pitu.

Eto svasta san van reka. A mi smo jučer sve sta ima oko Lastova obišli i to vridi vidit. Jeli smo ribu na brodu, pa smo pili razne likere, ajme ja san se odlučia propit, jesu likeri ukusni! Pa neka zena slavia rođendan pa smo tortu jeli s prskalicom. Ajme koji doček na brodu, ja san odma odlučia da i ja od sad slavim rođendane na brodu. Kopno ne dolazi u obzir.

Pristali smo u Česvinice,pa smo se tudi kupali....

Oko otoka Lastova se nalazi 46 otočića i hridi. Sam otok Lastovo je najveći otok u Lastovskom arhipelagu, koje se grana prema sjeveroistoku prema otočićima Lastovnjacima i Vrhovnjacima. Zapadni otoci su Prežba, Mrčara, Maslovnjak Veli, Maslovnjak Mali, Makarac, Vlašnik, Bratin, Pod Mrčaru, Rutvenjak Veli, Rutvenjak Mali, Crnac, Kopište, Pod Kopište, Bijelac; sjeveroistočni i istočni otoci: Tajan Velji, otočje Lastovnjaci ili Donji školji (Arženjak Veli, Arženjak Mali, Soplun, Česvinica, Štomarina, Golubinjak Veli, Golubinjak Mali, Kručica, Petrovac, Za Barje, otočje Lukovnjaci) i otočje Vrhovnjaci (Sestrica Vela, Sestrica Mala, Smokvica, Mukjenta ili Pod Smokvicu, Vlašnik Gornji, Vlašnik Srednji i Glavat). Uz sjevernu obalu leži otok Zaklopatica, a uz južnu nema otoka.

Nisan ti ja to sve zapamtia ća je govorio vodič na brodu, već dao Bog wikipediu pa svasta nam reče.





Post je objavljen 22.07.2020. u 07:48 sati.