Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Razlikovanje pojmova za idiote - uvod

Idiot nije uvreda. Idiot je dijagnoza!

Dijagnoza je to za sve one ljude koji su toliko intelektualno prikraćeni i potkapacitirani da im je usvajanje definicija elementarnih pojmova, te bilo kakva kompleksnija obrada informacija poput razlikovanja pojmova koji su slični, ali ipak različiti, prevelik mentalni napor.

Zbog toga se dotični u svome funkcioniranju svesrdno i isključivo oslanjaju na stereotipe, pretpostavke i generalizacije, s obzirom da tu intelektualni rad gotovo da i nije potreban, osim možda odluke u koji stereotip, pretpostavku, generalizaciju ili "kategoriju" nekoga ili nešto svrstati.

Tu također treba naglasiti da je razlika između idiota i neupućene osobe u tome što je neupućena osoba uglavnom svijesna svojeg neznanja, te kada dobije relevantne informacije o nečemu iz relevantnih izvora (a ne rekla-kazala bapskih priča, urbanih mitova, lažnih vijesti i sličnih dezinformatora), promijeni svoj stav, mišljenje i način ponašanja. Idioti to ne čine, već ih namjerno ignoriraju, s obzirom da su često previše glupi da bi shvatili koliko su glupi, te čak štoviše smatraju sebe "genijalcima", a sve one koji su u nešto upućeni više od njih, smatraju "idiotima"...

Post je objavljen 13.07.2020. u 17:13 sati.