Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Opet jedan "biser" s kamere za brzinu

Oni koji revno postavljaju kamere za automatsko ispisivanje prometnih kazni naprosto su uvjereni kako su one "apsolutno točne", "pouzdane" i "nepogrešive"... odnosno oslanjaju se na "pametne" kamere do mjere da, po svemu sudeći, uopće ne provjeravaju snimljeno, već "po injerciji" šalju kazne na kućnu adresu... Čak i u situacijama kada bi svakoj iole inteligentnijoj osobi bilo jasno da je nešto nemoguće ili pogrešno, donsono da se dogodila greška.

Pa se tako već dogodilo da je jedan vozač dobio kaznu zbog češkanja po licu, jer je "pametna" kamera položaj njegove ruke prepoznala kao "razgovor na mobitel". Trebalo je samo malo pažljivije pogledati snimak, da se vbidi da ovaj u ruci ne drži mobitel.

Dobio kaznu jer se češkao po licu tijekom vožnje

Isto tako, jedan vozač je dobio kaznu ze prekomjernu brzinu - "pametna" kamera ga je snimila kako vozi svoju opel astru "698 km/h". Svakome iole inteligentom je jasno da tu brzinu taj auto ne može postići, ni da mu se ugradi mlazni motor!

Opel Astru vozio brzinom 696 kilometara na sat

Sada se ponovo dogodilo nešto slično, da je jedna "pametna" kamera snimila vozača koji koji je "vozio 703 km/h"... I opet je, bez obzira što bi svakome trebalo biti jasno da s eradi o grešci, dotičnome ispostavljena kazna...

Čudo u Italiji: Maksimalna kazna za vožnju u Ford Focusu 703 km/h?!

Samo još jedan dokaz da slijepo oslanjanje na "pametne tehnologije" rezultira time da ljudska inteligencija u potpunosti zakržlja...

Post je objavljen 12.07.2020. u 19:51 sati.