Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mehaginakci

Marketing

Ode Mujo u mornare

Alfonso je dosao napokon na svoje Lastovo. Ne zna gdje mu je rep a gdje glava od srece. Lud je.

Lastovo je otok koji ima najcisci zrak pa se sa njega najbolje vidi Mlijecni put,tj.nocno nebo ovog otoka je drugo najtamnije nebo u Evropi pa nocu imate cast da vidite milijardu zvijezda. Sjetih se Kanta i onoga - Zvjezdano nebo nad nama, moralni zakon u nama.

Nalazim se u galaksiji Mlijecni put. Prvu noc mi je dosao pacov. Cula sam da mi rovi po kesi koju sam zakacila na drvo. Kad sam osvijetlila baterijom iz satora podigo se na dvije noge a oci su mu svjetlucale u mraku. Dobro je da nije ko u Goli i prestraseni ono kad osvjetle iz mraka gleda ih puma sa svijetlecim ocima.

Drugi dan ja kiselim noge u moru prozuja zmija pored mene. Ludilo brate. Al sreca pa nema ovdje niceg otrovnijeg od mene hihihi. Legenda kaze da su Grke ugrozavali Iliri. Kraljica Teuta se prepala da ce njihovo bozantsvo kult zmije bit ugrozeno pa je zmije skrila na Lastovo. Dok su tu bile sve svoje magicne moci prenijele su ovom otoku i da su usljed tog ostale bez truna otrova. Zato na Lastovu nema otrovnica.

Lastovo je inace park prirode, sav je divlji i kad padne drvo...tako i ostane. Ne smije to niko dirat. Ostrvo nije za sminkere, jer ovdje legnes kad kokosi legnu, a tako i ustajes s njima. Ovde moze doc samo onaj ko istinski voli prirodu. Ja volim. I priroda voli mene. Tako se mi volimo, bas toliko da sam Lastovo nazvala svojim otokom.









Post je objavljen 09.07.2020. u 08:31 sati.